Emil Sláma - Bilance

Emil Sláma - Bilance

Adresa:

Napajedla, Komenského 304

Termín: 3.11.2016 27.11.2016
Vstupné:

Dospělý 40,-,Snížené 20,-,Rodinné 80,-, ZTP,ICOM,děti do 6-ti let ZDARMA

3lis - 27lis celý den

Žánr: výstavygrafikakeramikasochy


Rozsáhlá výstava významného výtvarníka Emila Slámy zachycuje výběr z prací, jež autor vytvořil v průběhu posledního desetiletí v různých médiích. Svou tvorbou přispěl nejen do kulturního dění, ale především svou pedagogickou činností vychoval generaci umělců tohoto kraje.

Emil Sláma vystudoval Pedagogickou fakultu Univerzity J. E. Purkyně v Brně, obor výtvarná výchova a matematika. V současné době je vedoucím výtvarného oboru na Základní umělecké škole Rudolfa Firkušného v Napajedlích a členem občanského sdružení „Rozumění“ v Otrokovicích.

Slámova tvorba je velmi rozmanitá. Zabývá se volnou grafikou, dřevěnou skulpturou, keramikou a malbou. Mezi oblíbené oblasti tvorby patří ilustrace poezie, kterou doprovodil v pěti básnických sbírkách – Mystérium kříže, Do tenka, Nedoručená pošta, Písmáci dětem a Míjím se s měsícem.

K jeho největším výtvarným úspěchům patří cena z mezinárodní soutěžní přehlídky grafické tvorby – Bienále Rokycany a účast na prestižní výstavě Grafika roku 2012 a 2013 v Praze. V sochařské tvorbě patří mezi jeho významné práce čtrnáct zastavení Křížové cesty nad obcí Hostišová a pět monumentálních soch pro město Otrokovice.

Výtvarná díla Emila Slámy jsou zastoupena ve sbírkách Moravské galerie v Brně, Památníku národního písemnictví v Praze, Kabinetu exlibris v Chrudimi, v muzeích měst Rokycany, Otrokovice, Napajedla a rovněž v soukromých sbírkách.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Zlínský kraj Akce v obci Napajedla

Podobné akce

2dub - 31procelý den

, v přízemí administrativní budovy na Vodní ulici č. 1972 Výstava

29červen sobota 09:00

Ubytování v okolí akce Emil Sláma - Bilance

Villa MemoriesZlín (15.7 km)

Vila VyšehradLuhačovice (19.4 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (19.5 km)