Orbis Pictus Play součástí Noci vědců

Orbis Pictus Play součástí Noci vědců

Adresa:

Zlín, Soudní 1

Termín: 30.9.2016

Žánr: ostatní akce


Mimořádnou otvírací dobu bude mít v průběhu Noci vědců interaktivní výstava Orbis Pictus Play sídlící ve zlínském zámku. Jedinečná expozice více než šedesáti interativních objektů je založena na aktivním zapojení návštěvníků, kteří mohou jednotlivé exponáty zkoumat, používat a uvádět je do chodu. A právě vlastním experimentováním a zapojením fantazie se doberou k novým poznatkům.

Inspirací autorů projektu byl Jan Ámos Komenský a jeho „škola hrou“. Spoléhají na touhu člověka objevovat nové věci, myšlenky a souvislosti. Exponáty jsou velmi různorodé, využívají hry světla, práci se zvukem a pohybem. Některé vznikly nově přímo pro zlínskou výstavu.

Vybrané interaktivní objekty budou vystaveny přímo u budovy Fakulty technologické. K vidění bude například obrovský otočný kaleidoskop nebo „Světelná hlava“ - trojoká vnitřní kamera obskura zobrazující tváře návštěvníků. Za těmi ostatními se mohou budoucí vědci vydat do 1. patra zlínského zámku. Jeho dveře jsou v pátek 30. 9. otevřeny až do 21. hodiny.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Zlín Akce v obci Zlín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Orbis Pictus Play...

Villa MemoriesZlín (5.5 km)

Vila VyšehradLuhačovice (14.5 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (14.5 km)