Běžecký závod Kovářská pětka

Běžecký závod Kovářská pětka

Adresa:

Zlín, areál Baťových závodů

Termín: 1.10.2016

1říjen sobota 14:00

Žánr: sportběh


Postavit se na start běžeckého závodu po boku olympijského triatlonisty či některého z dalších zlínských sportovců budou mít možnost účastníci již IV. ročníku „Kovářské pětky“. Závod se uskuteční v areálu Baťových závodů ve Zlíně v sobotu 1. října a je již tradiční součástí Dnů řemesel, které pořádá Kovárna VIVA společně s Krajskou hospodářskou komorou Zlínského kraje. 

Start a cíl jsou na ulici Vavrečkova před budovou č. 72. Hlavní závod na 5 km startuje ve 13:55 hodin. Zúčastnit se mohou i děti, pro které jsou vypsány speciální kategorie odstupňované dle věku malých sportovců. Celkově se závodu zúčastní na 250 běžců.

Mezi dospělými závodníky nebude opět chybět ani vítěz předchozích ročníků, mistr ČR v olympijském triatlonu Jan Čelůstka. V premiéře si trať v průmyslovém areálu vyzkouší i česká reprezentantka v alpském lyžování Klára Křížová nebo profesionální triatlet Petr Vabroušek.

Záštitu nad akcí převzala europoslankyně Martina Dlabajová, která také odstartuje hlavní závod.

Pořadatelé doporučují registraci předem na http://viva.formees.cz/f/k5/, přihlásit se je možné i přímo na místě před závodem. Startovné je baťovských 49 Kč pro dospělé a 19 Kč pro dětské závodníky. 

Program závodu:

10:30 - 13:00 registrace dětských kategorií
11:45 - 13:45 závody jednotlivých dětských kategorií
12:30 - 13:35 registrace hlavního závodu

13:55 start Kovářské pětky (5 000 m)

Závod se uskuteční jako tradiční součást doprovodného programu Dnů řemesel, v rámci kterého proběhnou v době od 9 do 15 hodin například exkurze do výrobních prostor kovárny, ukázky řemeslného umění mistrů kovářů, nožířů, zámečníků i dalších. Nebude chybět ani soutěž ve vaření guláše a řada aktivit pro děti. Cílem projektu Dny řemesel, který realizuje Kovárna VIVA společně s Krajskou hospodářskou komorou Zlínského kraje je ukázat perspektivu studia technických oborů a uplatnění jejich absolventů v praxi. Dny řemesel probíhají ve Zlíně v bývalém baťovském areálu od 29. září do 1. října 2016.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Zlín Akce v obci Zlín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Běžecký závod...

Villa MemoriesZlín (5.6 km)

Vila VyšehradLuhačovice (14.4 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (14.4 km)