Řezbářské sympozium

Adresa:

Luhačovice

Termín: 9.6.2016 11.6.2016

9čer - 11čer celý den

Žánr: ostatní akcesympoziumsetkání


Stálé místo v Luhačovicích má řezbářské sympozium Krása v dřevě ukrytá, které se koná ve dnech 6. až 11. června. Téma pro letošní 4. ročník je "Chvíle pro odpočinek". Klienti Lázní Luhačovice, a. s., obyvatelé Luhačovic i návštěvníci mohou sledovat řezbáře celý týden až do soboty při práci v lázeňském parku u hotelu Jestřabí.

První i druhý den řezbářského sympozia byly ve znamení práce s motorovými pilami, ale jednotlivé kusy "materiálu" se pod rukama řezbářských mistrů už začínají měnit v umělecká díla. Organizátoři zvou všechny zájemce, aby se přišli podívat na práci řezbářů na vlastní oči. Stojí to za to. Informoval o tom Ing. Jiří Dědek, MBA, výkonný ředitel Lázní Luhačovice, a. s. Sympózia se účastní Martin Bořuta, Martin Cigánek, Petr Eschler, Petr Krajíček, Zdeněk Matyáš a Michal s Miroslavem Trnovským ze Slovenska. Hostem letošního ročníku je nevidomá slovenská sochařka Marianna Machálová - Jánošíková, která vytváří hliněné sochy a reliéfy.

S uměleckou činností začala v období, kdy definitivně ztratila zrak v důsledku vážného onemocnění, tedy zhruba ve 22 letech. Akciová společnost Lázně Luhačovice připravila letos bohaté kulturní léto. Po dřevařském sympóziu bude prodloužený víkend od 16. do 18. června již počtvrté patřit Luhačovické divadelní sešlosti, při které se představí tři amatérské divadelní soubory, které mají na svém kontě opakovanou účast na různých přehlídkách, kde získaly mnohá ocenění.

Patří k nim studentský Divadelní soubor Masarykova gymnázia Vsetín, slovenské Divadlo na hambálku a divadlo Mrsťa Prsťa z Kouřimi. Lázně Luhačovice připravují letos v Lázeňském divadle celou řadu pořadů jak z dramatického, tak i hudebního žánru. Letošní jubilejní 25. ročník prestižního Festivalu Janáček a Luhačovice zahájí poprvé v historii festivalu Janáčkova opera Její pastorkyňa, kterou uvede v sobotu 11. července na Lázeňském náměstí pod taktovkou dirigenta Petra Šumníka operní soubor, pěvecký sbor, orchestr a balet Slezského divadla Opava.

Festival potrvá od 11. do 15. 7. 2016. Dále se mohou hosté těšit na světově proslulou sopranistku Evu Urbanovou se slovenským tenoristou Peterem Bergerem, nejlepšího českého klavíristu Ivo Kahánka, vynikajícího hobojistu Viléma Veverku, nejvýraznějšího interpreta své generace houslistu Josefa Špačka, komorní orchestr Czech Virtuosi a Janáčkův komorní orchestr.

Velké pozornosti a oblíbenosti se těší Akademie Václava Hudečka, která letos vstoupí do svého 20. ročníku (1. - 12. 8.). Na zahajovacím koncertu vystoupí držitelka ceny Thálie v roce 2007 sopranistka Anda- Louise Bogza.

Své stálé příznivce má přehlídka komorní divadelní tvorby Divadelní Luhačovice, jejíž kmotrem letos bude herec Roman Zach. Termín přehlídky je od 21. do 27. srpna. Od 7. do 10. září rozezní Luhačovice krásná a měkká slovenština při 4. ročníku Dnů slovenské kultury. Hosté se mohou mimo jiné těšit na vystoupení folklorního souboru Karpaty, vynikající divadelní představení Malé manželské zločiny s Milanem Lasicou a Martou Sládečkovou a na koncert prvotřídního swingového orchestru Fats Jazz Band.

Příjemnou pohodu a odpočinek najdou hosté při kolonádních koncertech, které rozeznívají v letní období Lázeňské náměstí. Prožité chvíle při koncertu Hudby Hradní stráže a Policie ČR s ukázkou vystoupení čestné jednotky Hradní stráže (23. 6.) nebo krojované dechové hudby Vlčnovjanka či vyhlášeného dixielandu Jazzzubs a dalších orchestrů patří jistě k pěkným zážitkům. Svoje kouzlo má i Kloboukový den (11. 9.), který pořádá Luhačovický okrašlovací spolek Calma.

V mimosezonní období připravují lázně nabídku klubových programů v night clubu hotelu Alexandria****, kde zároveň po celý rok pořádají pravidelné taneční večery. Lázně Luhačovice i letos očekávají úspěšnou sezónu a návštěvnost, která se ustálila v posledních dvou letech na víc než 33 000 klientů. Letošní Lázeňská sezóna v Lázních Luhačovice začala třídenním pásmem programů Otevírání pramenů ve dnech 6. - 8. května. Bližší informace na www.lazneluhacovice.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Řezbářské sympozium

Vila VyšehradLuhačovice (1 636 metrů)

Vila AntoanetaLuhačovice (1 642 metrů)

Wellness & SPA Hotel Augustiniánský DůmLuhačovice (1 762 metrů)