63. ročník Zlín Film Festivalu

63. ročník Zlín Film Festivalu

Adresa:

Zlín, Zlín

Termín: 1.6.2023 7.6.2023
Vstupné:

zdarma

1čer - 7čer celý den

Žánr: festivalyfilmový festival děti rodina Zlín


Šedesátý třetí ročník nejstaršího a největšího festivalu filmů pro děti a mládež přinese i letos obyvatelům i návštěvníkům města Zlína pestrý filmový program z více než 50 zemí světa a celou řadu doprovodných aktivit s cílem posilovat a rozvíjet vztahy mezi rodiči, dětmi i prarodiči.

Zlín Film Festival se uskuteční od čtvrtka 1. do středy 7. června 2023 a zavítá na něj i spousta známých osobností a filmových tvůrců. 

Ve svém filmovém programu nabídne festival opět soutěžní snímky v tradičních kategoriích. Kromě toho u příležitosti 100. výročí narození Břetislava Pojara přinese sekci věnovanou světově uznávané československé animaci. Tématu animované tvorby se bude festival věnovat ve filmovém, doprovodném i odborném programu. V rámci něj se chystají i speciální lektorské úvody s ukázkami různých typů animace.

V rámci nově vzniklé sekce Evropské web seriály pro mladé publikum odstartuje pilotní ročník zaměřený na skandinávskou produkci. Každý den tak uvede festival jeden seriál s tématikou odrážející současné problémy dospívajících - identita, přistěhovalectví, coming out, šikana a další. Tato témata se promítnou i do návazných besed a diskusí s mladými lidmi. 

Jako v předchozích letech bude součástí festivalu i bohatý doprovodný program na řadě míst ve Zlíně, který přinese zábavu, poučení i příležitosti pro smysluplné trávení společného volného času pro celou rodinu.

Více informací a kompletní program festivalu na www.zlinfest.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Zlín Akce v obci Zlín

Podobné akce