Baťův Památník zve na Den architektury!

Baťův Památník zve na Den architektury!

Adresa:

Zlín, nám. T. G. Masaryka 2570

Termín: 1.10.2022 2.10.2022
Vstupné:

0 Kč

1říj - 2říj celý den

Žánr: architektura festivalpřednášky projekce Zlín


O víkendu 1. – 2. října je široká veřejnost zvána na pestrý program celorepublikového festivalu Den architektury do zlínského Památníku Tomáše Bati. Budete moci využít prohlídek zdarma, zavítat na zajímavé přednášky a projekci filmu. Velkým lákadlem je i speciální přednáška architekta, herce a spisovatele Davida Vávry.

Den architektury v Památníku odstartuje v sobotu 1. října, kdy je od 10:00 do 17:00 otevřeno se vstupem zdarma. Komentované prohlídky budou probíhat v každou celou hodinu s tím, že si zájemci budou moci prohlédnout prostor i individuálně bez výkladu. Od 16:00 se můžete těšit na přednášku Davida Vávry s názvem Ve stopách Jana Antonína Bati. Netradiční kreslenou formou se tak vydáte po stopách „šumných natáčení“ ve městech Batatuba, Bataypora a Bataguass vybudovaných v Jižní Americe a také po stopách jedinečného působení baťovského způsobu života na odlehlém kontinentu. Kapacita na tuto přednášku v Památníku je omezená na max. 100 účastníků. Od 17:00 navazuje v Infopointu Památníku projekce filmu „První dáma české architektury“ od režisérky Jany Chytilové. Dokumentární portrét české architektky, profesorky a významné osobnosti Aleny Šrámkové zachycuje její životní dráhu spjatou s osudy realizovaných projektů a staveb. Z její tvorby, která nepodléhala střídání módních směrů, vyniká např. monumentální budova Fakulty architektury ČVUT, podpovrchová hala Hlavního nádraží v Praze a mnohé další. Kapacita na promítání je max. 70 diváků.

Program pokračuje nedělí 2. října, kdy je Památník otevřen k prohlídkám se vstupným od 10:00 do 15:00. Od 16:00 je připravena přednáška na téma Jože Plečnik: Architektova cesta z Laibachu do Ljubljany, kterou přednese k příležitosti 150. výročí narození proslulého slovinského architekta vedoucí průvodce Památníku Petr Hampl. Plečnikovy práce zahrnují obrovskou škálu výtvorů od drobného městského mobiliáře až po rozsáhlé urbanistické celky. Přednáška vám přiblíží stěžejní, i když méně známou činnost Plečnika v jeho rodné Lublani. Přednáška se uskuteční v Infopointu Památníku a max. kapacita je 50 posluchačů. Vstup na přednášku je zdarma.

Více informací včetně možnosti rezervace najdete na webu www.pamatnikbata.eu

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Zlín Akce v obci Zlín

Podobné akce

23duben úterý 15:00

Busfest

, Hlavničkovo nábř. 5675 Koncert

3květen pátek 14:30

MAJÁLES UTB

, Hlavničkovo nábř. 5675 Festival

8kvě - 14kvěcelý den

Ubytování v okolí akce Baťův Památník zve...

Villa MemoriesZlín (6.2 km)

Vila VyšehradLuhačovice (13.8 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (13.8 km)