Letní prohlídky Baťova Památníku s výstavou

Letní prohlídky Baťova Památníku s výstavou

Adresa:

Zlín, nám. T. G. Masaryka 2570

Termín: 12.7.2022 18.9.2022
Vstupné:

Základní: 99 Kč, snížené: 49 Kč

12čvc - 18zář celý den

Žánr: výstavy


K příležitosti 90. výročí úmrtí Tomáše Bati je od 12. července až do 18. září v unikátním prostoru Památníku Tomáše Bati ve Zlíně připravena výstava s názvem PADL NÁŠ PRVNÍ SPOLUPRACOVNÍK. Dohromady je k vidění 48 dobových fotografií s ústředním tématem dne pohřbu včetně zachycení tehdejší panující atmosféry. Autorem výstavy je ředitel Státního okresního archivu Zlín David Valůšek.

Výstava vychází z bohaté fotografické dokumentace pohřbu Tomáše Bati a jeho pilota Jindřicha Broučka uložené ve Státním okresním archivu Zlín. Vizuálně jde o zmapování průběhu celého dne, kdy se na rozloučení s oběma zemřelými sjelo několik desítek tisíc lidí. Ve své době šlo o mimořádnou událost svým rozsahem i mediálním pokrytím. Návštěvníci se dále dozví i širší kontext spojený s tím, jak se firma Baťa vyrovnala se ztrátou svého zakladatele a šéfa. Tomáš Baťa totiž zemřel v době vrcholící světové hospodářské krize. V rámci připravené výstavy tak mohou zájemci nahlédnout z různých perspektiv na jednu z klíčových událostí rozhodujících o dalším směřování koncernu i Zlína.

Instalovaná výstava prezentuje na 48 dobových fotografiích poslední rozloučení s Tomášem Baťou. Série snímků doprovází i další zajímavé souvislosti formou popisků. Návštěvníci si navíc mohou z výstavy zdarma odnést i věrnou kopii původního výtisku novin Sdělení zaměstnanců firmy Baťa vydaných den po pohřbu Tomáše Bati doplněnou o brožuru k výstavě.

Perlu světového funkcionalismu s výstavou můžete až do 18. září navštívit vždy od úterý do neděle v čase 10:00 – 17:30.
Základní vstupné je 99 Kč, snížené 49 Kč.

Více info: www.pamatnikbata.eu

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Letní prohlídky...

Villa MemoriesZlín (6.2 km)

Vila VyšehradLuhačovice (13.8 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (13.8 km)