Expediční kamera Zlín 2022

Expediční kamera Zlín 2022

Adresa:

Zlín, Vavrečkova 7040

Termín: 7.4.2022

7duben čtvrtek 18:00

Žánr: festival cestování expediční kamera


Ani v letošním roce nemine Zlín outdoorový festival Expediční kamera
Akce se koná v kavárně 14/15 Baťův institut od 18.00.
Vstupné: 180 Kč
Expediční kamera je filmový festival, který k vám již od roku 2009 přináší nejlepší cestovatelské a dobrodružné filmy z mezinárodní i domácí produkce. Promítání můžete navštívit na dvoustovce míst v Česku i na Slovensku v kinosálech, kulturních domech, klubech i kavárnách. Dvanáctý ročník po pauze oslavíme expedicí k nejvyšším vodopádům světa, nahlédneme pod pokličku hendikepovaných bikerů, se zatajeným dechem budeme sledovat vodáky na peřejích řeky Keve a Kwanza, zavzpomínáme na poslední květnový den roku 1970, kdy se kvůli zemětřesení odtrhla značná část severní části šestitisícovky Huascarán Norte a v podobě laviny ledu a kamení pohřbila v základním táboře všechny členy české Expedice Peru 1970, prožijeme s účastníky náročný závod 1000miles Adventure a s Lenkou Vacvalovou budeme hledat odvahu zaběhnout nejdelší turistickou trasu na Slovensku – 770 km z Dukly do Děvína s převýšením v 31 km.
Objevujme…Poznávejme…Žijme! Kam až můžeme na lodi doplout? Kam až můžeme vylézt? Kde jsou naše hranice? Přemýšlejme o tom na Expediční kameře 2022.
Nájdem odvahu
Lenka Vacvalová hledá odvahu zaběhnout nejdelší turistickou trasu na Slovensku – 770 km z Dukly do Děvína s převýšením v 31 km. Zakládá TÝM ODVAHY na pomoc dětem s rakovinou a v květnu 2019 vyráží z Dukelského průsmyku na dlouhou cestu na Děvín. Na Cestě hrdinů SNP však najde daleko více odvážnější ženy než je ona sama.. Nakonec zažije uprostřed nádherných slovenských hor to nejcennější – lidskou dobrotu.
1000 MILES 2021 – Sever proti jihu
Dokument z 11. ročníku závod 1000miles Adventure, který se jel kvůli pandemii Covid-19 pouze v Česku a tak se tento ročník stal unikátním v mnoha ohledech. Hodinová podívaná plná radostí i strasti účastníků i pořadatelů! Ve filmu uvidíte projevy ohromné euforie, pocity radosti a nesdělitelného štěstí, pokory k soupeřům i přírodě. Na druhé straně ale také krev, pot, slzy a zklamání. Z většiny závodníků se s přibývajícími kilometry a ubývajícími fyzickými i psychickými silami postupně stávají lidé, pro které je více než vítězství, jejich touha dosáhnout vlastního cíle a překonat sám sebe. A především zažít velké dobrodružství!
Boys 1970
Poslední květnový den roku 1970 se kvůli zemětřesení odtrhla značná část severní části šestitisícovky Huascarán Norte a v podobě laviny ledu a kamení pohřbila v základním táboře všechny členy české Expedice Peru 1970. V roce 2019 Marek Holeček a Radoslav Groh vytyčili novou linii na sousední Huandoy Norte a pojmenovali ji Boys 1970 na počest kolegů, kteří zde před půl stoletím zahynuli.
Kwanza – topící se diamant Angoly
Dvojnásobný olympionik Dawson, Jihoafričan Dewet Michau a britský vodák Jake Holland cestují hluboko do srdce válkou zničeného jihoafrického národa, bojují s nemilosrdným počasím a kilometry nezmapovaného terénu, aby se stali jedněmi z prvních kajakářů, kteří zažijí nebezpečné peřeje řek Keve a Kwanza.
Salto je král
Zavřete oči a představte si největší vodopády světa. A do toho si představte, že je slaňujete. Je to možné? Ano! Parta kamarádů jejichž společnou výzvou je objevit, dosáhnout a splynout s nespoutanými vertikálními živly se o to pokouší. Cesta k nim představuje často výpravy do neznáma, kde ani ta nejdůslednější příprava negarantuje vytoužený cíl. Jedinou jejich jistotou je síla přátelství, maximální důvěra a pocit sounáležitosti. Bude to však stačit na přechod nejvyšších vodopádů světa?
Kripl trip
Dva čeští hendikepovaní bikeři si plní svůj sen. Vydávají se do Britské Kolumbie v Kanadě, aby tu navštívili největší bikepark na světě. Návštěva jim umožní zajezdit si na vyhlášených trailech a poznat, jak se liší přístup k hendikepovaným sportovcům v České republice a v Kanadě.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Zlín Akce v obci Zlín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Expediční kamera Zlín...

Villa MemoriesZlín (5.6 km)

Vila VyšehradLuhačovice (14.6 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (14.6 km)