Gastro festival ve Valašských Kloboukách

Gastro festival ve Valašských Kloboukách

Adresa:

Zlín, Horní náměstí Valašské Klobouky

Termín: 21.8.2021
Vstupné:

zdarma

21srpen sobota 12:00

Žánr: folkfestivalsoutěžzdarma


V sobotu 21. srpna se Horní náměstí ve Valašských Kloboukách promění v ráj milovníků gastronomických specialit. Gastro festival, který se uskuteční v rámci tradičního Setkání muzikantů v Bílých Karpatech, nabídne hostům nepřeberné množství chutí domácí i mezinárodní kuchyně.

Provozovatelé více než dvaceti food tracků i dalších gastro stánků začnou podávat své pokrmy v sobotu úderem dvanácté hodiny. Návštěvníci se mohou těšit nejen klasické valašské pokrmy nebo produkty od lokálních producentů a z bio farem, ale také na speciality španělské, italské, kanadské, mexické a dalších kuchyní. „Nejen, že návštěvníky provedeme světovými kuchyněmi, ale představíme jim i speciality z grilu,“ uvedl Lukáš Lauman z pořádající agentury Backstage a doplnil: „Do Valašských Klobouk přivezeme kromě jiných například i několikanásobné výherce burger festivalů z Frýdku – Místku, kteří pod značkou Angel Grill připravují nezaměnitelné jídlo v konvektomatu.“

Gastro festival je i příležitostí pro odvážné gurmány. Ve Valašských Kloboukách mohou milovníci exotiky ochutnat křupavé červíky. Naopak nejmenší hosty jistě okouzlí sladkosti v podobě mléčného karamelu, bublinkových waflí, oříšků, kozí i škrábané zmrzliny, palačinek a dalších cukrářských výrobků. Dospělým pak jistě přijde po dobrém jídle vhod sklenka vína od moravských vinařů, čepované pivo, výběrová káva nebo další alko i nealkoholické nápoje, které si mohou vychutnat ve speciální relax zóně.

Součástí festivalu bude i soutěž v pojídání tradiční valašské speciality „Valašský frgál 2021“. „Pro vítěze je připravena atraktivní výhra v podobě dárkového balíčku v hodnotě až 1500 Kč,“ láká na účast v soutěži Lukáš Lauman.  O bohatý hudební doprovod se v průběhu odpoledne postarají účastníci mezinárodního hudebního a folklórního festivalu Setkání muzikantů Bílých Karpat, kterého je Gastro festival součástí.

Akce se uskuteční za dodržení platných nařízení, na místě bude k dispozici dezinfekce u všech stánků.

Festival se koná na Horním náměstí ve Valašských Kloboukách v sobotu 21. srpna od 12:00 do 20:00 hodin. Vstup je pro všechny zdarma.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Zlín Akce v obci Zlín

Podobné akce

23duben úterý 15:00

Busfest

, Hlavničkovo nábř. 5675 Koncert

Ubytování v okolí akce Gastro festival ve...

Zámek WichterleSlavičín (11 km)

Wellness & SPA Hotel Augustiniánský DůmLuhačovice (17.6 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (17.8 km)