Cyrille Oswald Quartet

Cyrille Oswald Quartet

Termín: 29.8.2021
Vstupné:

na místě 180 Kč, předprodej 160 Kč

29srpen neděle 19:30

Žánr: koncertyjazz zámek Valašské Meziříčí

Umělci: Cyrille Oswald


Cyrille Oswald - saxofon (NL)

Daniel Bulatkin - piano (RUS)

Max Makagonov - kontrabas (RUS)

Petr Nohavica - bicí (CZ)

Cyrille Oswald se začal věnovat hraní na profesionální úrovni, když žil v Karibiku, od roku 1994. Po návratu do Holandska založil latinský soubor a začal se studiem na Královské konzervatoři v Haagu, kterou dokončil v roce 2001. Téhož roku založil svůj první moderní jazzový kvartet s názvem Amalgam, se kterým natočil album původních skladeb a se kterým postoupili mezi finalisty každoročního North Sea Jazz Festivalu v kategorii nově vznikající jazzové kapely.

Po roce 2000 natočil další album originálních skladeb společně s dánským kytaristou Mikkelem Plougem. V roce 2007 sestavil Oswald nové trio a kvartet s basistou Stefanem Lievestro, pianistou Jeroenem van Vlietem a bubeníkem Erikem Koogerem. Solečně nahráli CD Nerve s originálními skladbami složenými Oswaldem, které získalo uznání veřejnosti I tisku (časopis JAZZ ho ocenil pěti hvězdami).

V Holandsku patří do jednoho z nejprestižnějších současných orchestrů, the New Rotterdam Jazz Orchestra. Jeho první album v České Republice bylo nahrané pod labelem Animal Music v roce 2010 - The Wrong Present vytvořil společně s jeho kvartetem, složeného z kytaristy Davida Dorůžky, basisty Tomáše Lišky a bubeníkem Dano Šoltisem. Všechny skladby opět složil Cyrille. Od té doby založil také kapelu Cirillic společně s kytaristou Kirillem Jakovlevem. Nedávno vydal s kytaristou Petrem Zelenkou album andských písní, na kterém zpívá a hraje na různé flétny. Dále je členem bandu bluesmana Reneho Trossmana a Soultetu hráče na Hammondovy varhany Jana Kořínka.

Cyrille Oswald začal svou profesionální kariéru v roce 1994 během pobytu v Karibiku. Po návratu do Holandska dal dohromady latinskoamerickou skupinu a studoval na Královské konzervatoři v Haagu, kterou dokončil 2001. V tomto roce...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Cyrille Oswald Quartet

Rožnovské pivní lázněRožnov pod Radhoštěm (12.2 km)

Wellness resort EnergeticRožnov pod Radhoštěm (12.8 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (13.3 km)