Zažijte kouzlo Meziříčské muzejní noci 2021

Zažijte kouzlo Meziříčské muzejní noci 2021

Adresa:

Valašské Meziříčí, Komenského 1

Termín: 30.7.2021
Vstupné:

zdarma

30červenec pátek 18:30

Žánr: festivaly


Meziříčská muzejní noc láká všechny věkové kategorie k nočnímu putování plné nevšedních zážitků a akce. Nejen galerie, muzea ale i další instituce ve Valašském Meziříčí si připravily pod rouškou noci zajímavý doprovodný program zcela zdarma. Nespěte a putujte s námi v pátek 30. července 2021 od 19.00 do 24.00 hodin.

Valašské Meziříčí se pojedenácté zapojí do celorepublikového festivalu Muzejních nocí, který umocňuje jedinečnou atmosférou nočního města s kulturním a uměleckým podtextem.

Letos se otevře nočním návštěvníkům celkem dvacet pět místních institucí: Moravská gobelínová manufaktura, Muzejní a galerijní centrum, Muzeum valašských strašidel SVČ Domeček, Městská knihovna Val. Meziříčí, Evangelický kostel, Kino Valmez, Hvězdárna Val. Meziříčí, Kulturní zařízení města Val. Meziříčí,  T. J. Sokol Val. Meziříčí, Vrtule – Svět her a poznání, Muzeum řeznictví, Základní umělecká škola B-Art, Galerie Krásno, Prostor, Kostel Nejsvětější Trojice Muzea regionu Valašsko, Gymnázium Františka Palackého Val. Meziříčí, Galerie Kaple, M-klub, Galerie Sýpka, Zrní design shop, Turistické informační centrum,.

Zažít kulturní zážitek a zároveň se kvalitně občerstvit můžete v Bistru Krmítko, Schlattauerově kavárně, Zámecké kavárně, v Café Tucan kde od 20:00 zahraje valašskomeziříčská kapela Bb a v Ráji Sýrů kde od 20:00 proběhne autorské čtení s Miroslavem Urbanem

Hlavní doprovodný program se bude odehrávat na prvním a druhém nádvoří zámku Žerotínů. Ještě před slavnostním zahájením MMN 2021 si mohou děti vyrobit loutky s herci Loutky bez hranic, kteří také uvedou loutkové představení pro děti i dospělé „Tři kouzelné dary“. Nevšední zážitek přinese Multimediální performance tří loutek hledajících svou identitu a novou tvář „Zrcadlení“ a interaktivní videoprojekce od Hura Kolektiv. Behěm pouličního představení „Nautilus“ v podání Blackout Paradox & Teatr Novogo Fronta nahlédněte do oblak i hluboko pod mořskou hladinu, kam se dostane jen málokdo. Za pomocí stínohry, velkých loutek, akrobacie, light show, tance s ohněm i pyrotechnických efektů vás přeneseme do tajemného světa. Na prvním nádvoří zahraje kapela 12:Piet, Šamanovo zboží a celou muzejní noc uzavřou Mutanti hledaj východisko. Kino Valmez promítne ve spolupráci s Anifilmem pásmo animovaných kraťasů, od 21:00 a 22:00 budou probíhat prohlídky dílen v Moravské gobelínové manufaktuře a ve 23:00 noční prohlídka zámeckého patra s historikem Pavlem Lasztoviczou.

Nebude chybět oblíbený Noční express, neboli silniční vláček, který uleví nohám při pouti za nočním dobrodružstvím a nově se děti mohou těšit na historický řetízkový kolotoč, ruské kolo, workshopy s Pískohraní a profesionálním dráteníkem ze Slovenska.

Nezapomeňte si vyzvednout svůj muzejníček v Turistickém informačním centru a v průběhu svého putování institucemi sbírat razítka. Po nasbírání alespoň deseti razítek si opět na tomto místě můžete vyzvednout malý dárek.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Zažijte kouzlo...

Rožnovské pivní lázněRožnov pod Radhoštěm (12.2 km)

Wellness resort EnergeticRožnov pod Radhoštěm (12.8 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (13.3 km)