Elementární konstelace Tomáše Hlaviny v Galerii Kaple

Elementární konstelace Tomáše Hlaviny v Galerii Kaple

Adresa:

Valašské Meziříčí, Komenského 1

Termín: 16.6.2021 3.9.2021
Vstupné:

20/10

16čer - 3zář celý den

Žánr: výstavysochyinstalaceumění


Sochař Tomáš Hlavina připravuje pro Galerii Kaple ve Valašském Meziříčí ucelenou instalaci, která bude evokovat plán stolní hry členěný pravidelnou čtvercovou sítí související s reálnou dlažbou galerie. Konstelace na ploše budou tvořeny variabilními seskupeními objektů i plné hlavolamů ze zápalek. Vernisáž se uskuteční ve středu 16. června za přítomnosti autora a Cimbálové muziky Bača, která podvečer od 18.00 hodin doprovodí hudebně.

Objekty a instalace Tomáše Hlaviny jsou obvykle velmi minimalistickými až jednoduchými modely ze dřeva, kovu, plastu a provázku. Pro žádný kus neexistuje jediný záměr ani interpretace. Na výstavě budou zastoupené převážně práce z posledních let, doplněné několika staršími, které prostorově i významově zapadají do kontextu herního plánu v Galerii Kaple

Tomáš Hlavina se sice zabývá „klasickou“ sochařskou tvorbou, ale v konceptuálním smyslu. Své sochy vytváří na základě přesného plánu, jehož postup může ukrývat různá sdělení. Nejde mu o to, nabídnout divákovi komplikovaný rébus. Jeho tvorba spíše přináší odpovědi. Některé objekty připomínají na první pohled ready made – předměty, kterým pouze odebral každodenní skutečnosti a postavil je do galerie. Jde ale o artefakty, které autor sestavil z různých velmi pečlivě opracovaných částí. Hlavinova estetika spočívá v přesné a téměř neviditelné eleganci s přítomným prvkem absurdity a paradoxu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Valašské Meziříčí Akce v obci Valašské Meziříčí

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Elementární konstelace...

Rožnovské pivní lázněRožnov pod Radhoštěm (12.1 km)

Wellness resort EnergeticRožnov pod Radhoštěm (12.7 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (13.3 km)