Filmové klapky i dětská tvorba - Zlaté Jablko Zlín

Filmové klapky i dětská tvorba - Zlaté Jablko Zlín

Adresa:

Zlín, nám. Míru 174

Termín: 27.5.2021 9.6.2021
Vstupné:

zdarma

27kvě - 9čer celý den

Žánr: festival film děti rodina soutěž výtvarné umění výtvarná soutěž Zlín zdarma


Na přelomu května a června proběhne ve Zlíně jarní část Zlín Film Festivalu. Na programu má také výstavy, které hostí obchodní centrum Zlaté jablko. Od 27. května do 9. června zde bude k vidění jak kolekce Salonu filmových klapek, tak výstava oceněných prací z mezinárodní výtvarné soutěže dětí a mládeže se zrakovým postižením Radost tvořit.

Zlaté jablko opět ožívá Zlín Film Festivalem. Jeho jarní část sice z epidemiologických důvodů proběhne převážně online, výstavy ve Zlatém jablku jsou ale výjimkou a je možné si je prohlédnout „na živo“.

Zcela volnou ruku měli při své tvorbě výtvarníci, kteří se zapojili do 24. ročníku Salonu filmových klapek. „Mezi 125 autory výtvarně ztvárněných klapek, které u nás bude možné zhlédnout, nechybí Kristián Kodet, Kateřina Miler, Iva Hüttnerová, Jiří Slíva, Ladislav Pálka či Boris Jirků“, uvedl ředitel Zlatého jablka Jiří Kratochvíl. Po loňské úspěšné premiéře pokračuje ve spolupráci i známý kreslíř Petr Urban nebo výrazný představitel české grafitti scény Michal Škapa.

Nováčky letošního ročníku jsou například TICHO762, Martin Houska, Petra Hřivnáčová nebo Markéta Urbanová, dcera Petra Urbana. Tři klapky pochází ze zahraničí. Z Kanady zaslala své dílo Ludmila Zemanová, dcera režiséra Karla Zemana. Ze Slovenska do kolekce přispěli Andrej Augustín a Peter Marček.

Ucelený přehled o Salonu filmových klapek, informace o jednotlivých autorech, vizuály všech doposud realizovaných klapek a další zajímavosti nabízí také web salonfilmovychklapek.cz.

Druhou výstavou svázanou se Zlín Film Festivalem je přehlídka mezinárodní výtvarné soutěže dětí a mládeže se zrakovým postižením pod názvem Radost tvořit. Letošním tématem soutěže je „Výlet do fantazie“. „Děti, i přesto že jsou slabozraké, se zbytky zraku či nevidomé, mají velmi bohatou fantazii a jejich díla si zaslouží náš obdiv,“ vyzdvihl Jiří Kratochvíl.

Na výstavě budou ke zhlédnutí práce, které vybrala a ocenila porota, ať už se jednalo o díla jednotlivců či kolektivní práce.

Obě expozice je možné navštívit po celou otevírací dobu obchodního centra, vstup je zdarma. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Zlín Akce v obci Zlín

Podobné akce

23duben úterý 15:00

Busfest

, Hlavničkovo nábř. 5675 Koncert

Ubytování v okolí akce Filmové klapky i...

Villa MemoriesZlín (5.4 km)

Vila VyšehradLuhačovice (14.4 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (14.4 km)