Křehkost bytí a ateliér živé hmoty - slovenská výtvarnice Ester Sabik

Křehkost bytí a ateliér živé hmoty - slovenská výtvarnice Ester Sabik

Adresa:

Valašské Meziříčí, Komenského 169

Termín: 11.5.2021 13.6.2021
Vstupné:

20/10

11kvě - 13čer celý den

Žánr: výstavy


Ester Sabik v Galerii Sýpka představí nově vytvořenou sérií fotografií zabývající se otázkou nevědomí a křehkosti bytí. A zároveň ve svém ateliéru živé hmoty otevírá otázku živosti a podvědomím. Součástí instalace budou také křehké a pomíjivé objekty, živý obraz a video dokreslující cyklus života, smrti a zrození. Výstava bude přístupná od úterý 11. května až do 13. června 2021.

Mladá slovenská výtvarnici Ester Sabik pracuje převážné s analogovou fotografií, ale setkáváme se v její tvorbě i se site specific instalacemi, performance, videem či křehkými objekty.

Ve své tvorbě vychází zejména z osobní zkušenosti, z bezprostředního pozorování přítomného a ​​prožívaného. Zkoumá otázku duševního života, podvědomí a nevědomí a my jako diváci jsme konfrontováni s křehkostí života. U vystavených fotografií vnímáme něžnou poetiku a symboliku současného světa. Zároveň díla zaznamenají introspekci, zpomalení a zároveň uzavření a reflexi kterou jsme si všichni během pandemie prožili. V obrazech se odehrává mnoho silných emocí, vnitřních pocitů, bolest a křehkost. Ve fotografiích často zachycuje gesto, které vychází ze silného vnitřního impulsu člověka a také opakovaně zaznamenává proces bytí u živých organizmů a sleduje pomíjivost a cyklus žití.

Autorka se ve své tvorbě zaobírá otázkou duše a oduševnělosti světa. Její fotografie mají něžnou poetiku a symboliku, často až existenciálně konotaci odkazující k archetypům, ke kořenům, k fundamentálním veličinám jako jsou světlo, čas a hmota.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Valašské Meziříčí Akce v obci Valašské Meziříčí

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Křehkost bytí a...

Rožnovské pivní lázněRožnov pod Radhoštěm (12.2 km)

Wellness resort EnergeticRožnov pod Radhoštěm (12.8 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (13.4 km)