Pavel Janouškovec / Obrazy (2000–2020)

Pavel Janouškovec / Obrazy (2000–2020)

Adresa:

Zlín, Soudní 1

Termín: 3.8.2020 30.8.2020
Vstupné:

50 Kč

3srp - 30srp celý den

Žánr: výstavyumění malba abstrakce moderní umění současné umění morava letní výstavy

Umělci: Pavel Janouškovec


Velkoformátové abstraktní obrazy plzeňského malíře Pavla Janouškovce jsou k vidění ve výstavních sálech Hedvika na zámku ve Zlíně.

Tři desítky obrazů obsáhnou tvorbu autora za posledních 20 let. Prozaický název „Obrazy“ si pro svou výstavu vybral plzeňský malíř, grafik a fotograf Pavel Janouškovec. Po sedmileté výstavní pauze představí na třicet převážně rozměrných pláten z let 2000-2020. Jeho tvorbu zde budou reprezentovat velkoplošné diptychy z volného cyklu „Katedrály“ a obrazy z abstraktního cyklu „Krajiny“.

Inspirací je pro Janouškovce vše, co se kolem něj děje. „Může to být letní ráno, stromy ohýbané bouří, číše vína nebo majestátnost katedrály. Své dojmy, pocity a vzpomínky se pak snažím přenést na své obrazy a dál zprostředkovat,“ říká sám autor.

„Specifické expresivity dosahuje jako krajinář, a to výraznými liniemi a ostrým ohraničením zobrazených objektů, které často rezonují ve formě zkratky, znaku či obrysu,“ doplňuje kurátorka výstavy Ivana Beranová. Nejužívanějším výrazovým médiem autora je pak malba akrylovými či olejovými barvami, nejčastěji na plátno, sololit i karton.

Svou zlínskou autorskou výstavu bere Pavel Janouškovec jako předčasný dárek k nacházejícím šedesátinám. „Oslovil mě interiér zdejšího zámku, je to mimořádně zajímavý prostor, který byl pro mě velkou výzvou.“

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Zlín Akce v obci Zlín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pavel Janouškovec /...

Villa MemoriesZlín (5.5 km)

Vila VyšehradLuhačovice (14.5 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (14.5 km)