IQ - Poznávej se

IQ - Poznávej se

Adresa:

Holešov, Nám. F. X. Richtra 190

Termín: 21.5.2020 6.9.2020

21kvě - 6zář celý den

Žánr: výstavyinteraktivní výstava soutěže a hry technika zámek


Interaktivní výstava na zámku v Holešově. Dotýkat se exponátů je přímo přikázáno.

Předpokládaná doba návštěvy je minimálně 60 minut. Poslední vstup je v 16 hodin.

Interaktivní výstava Poznávej se libereckého zábavně - naučného science centrem iQPARK začne 21. května a bude trvat do 6. září. Výstava bude otevřená denně kromě pondělí vždy od 9 do 17 hodin. V jejím provozu budou platit hygienická opatření daná nařízením vlády.

„Poznávej se je moderní výstava, která interaktivní formou představí, jak fungují lidské smysly a jak nás klamou. Kombinuje v sobě hru, zábavu i poučuje, zahrnuje čtyřicet sedm exponátů, které jsou přímo určené k vyzkoušení, vyřešení nebo soutěžení. K dispozici jsou proškolení lektoři,“ řekla kurátorka projektu Nikol Holubová z Městského muzea a galerie v Holešově.

Návštěvníci zapojí co největší množství smyslů a vyzkoušejí si například Braillovo písmo, 3D otisk těla, změří sílu stisku ruky nebo si posedí na hřebících jako fakír. Všechny exponáty doplňuje nápověda i vysvětlení, proč věci fungují, jak fungují. Dotýkat se exponátů proto bude přímo přikázáno.

Hlavní myšlenkou výstavy je podnítit zájem zejména mladé generace o technické obory a v duchu Komenského hesla „škola hrou“ je vtáhnout do světa přírodních věd, aktivovat hravost a tvořivost.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Holešov Akce v obci Holešov

Podobné akce

Ubytování v okolí akce IQ - Poznávej se

Villa MemoriesZlín (8.9 km)

Vila VyšehradLuhačovice (27.8 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (27.8 km)