Výstava obři oceánů ve zlatém jablku

Výstava obři oceánů ve zlatém jablku

Adresa:

Zlín, Náměstí Míru 174

Termín: 2.7.2020 16.7.2020
Vstupné:

zdarma

2čvc - 16čvc celý den

Žánr: ostatní akcesetkánízdarma


Prázdniny začínají a s nimi i podmořské dobrodružství ve Zlatém jablku. Od 1. do 16. července si obchodní centrum pro své návštěvníky připravilo unikátní výstavu Obři oceánů s modely největších živočichů podvodního světa – plejtváka, kosatky, krakatice, žraloka, delfína a dalších. Zážitek ze setkání s nimi umocní interaktivní zóna s virtuální realitou a zvukovou stěnou. K vidění bude také jedna z největších sbírek žraločích čelistí a zubů.

Proč jezdit k moři, když tajuplný podvodní svět je mnohem blíž – v obchodním a zábavním centru Zlaté jablko ve Zlíně. Malí i velcí návštěvníci zde mohou přijít prozkoumat a obdivovat hned deset exponátů největších mořských živočichů. Každý je doplněn panelem s informacemi a obrazovkou s videem zachycujícím jeho život v oceánu.

 Všechny exponáty jsou dokonalou kopií oceánských obrů vyrobených na základě detailních předloh vědeckého původu a mohou tak sloužit i jako naprosto věrná učební pomůcka. Většina exponátů je navíc zasazena do tematických scenérií tak, aby byl jejich příběh ještě dokonalejší a návštěvníci si z výstavy mohli odnést naprosto autentické a výjimečné zážitky ze setkání s těmito tvory.

 Ještě více dobrodružství nabídne interaktivní část výstavy. Díky potápěčským virtuálním brýlím je možné se ponořit do oceánu a „osahat“ si mnoho úžasných tvorů. Do tajemných hlubin odnese návštěvníky i zvuková stěna, a to za doprovodu hlasů, zvuků a zpěvu desítek podmořských živočichů. Do virtuálního světa mohou návštěvníci vstoupit každý den od 13 hodin.

 Výstavu doplňují exponáty z jedné z největších evropských sbírek žraločích čelistí a zubů, která obsahuje třeba čelisti žraloka tygřího, 9centimetrový zub žraloka bílého nebo 18centimetrový a několik milionů let starý zub z pravěkého žraloka megalodona. Nebude chybět ani stylový fotokoutek.

 Výstava je volně přístupná denně od 1. do 16. července v době otevření obchodního centra, vstup je zdarma. Expozice byla připravena ve spolupráci s Discovery.

 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Zlín Akce v obci Zlín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Výstava obři oceánů...

Villa MemoriesZlín (5.4 km)

Vila VyšehradLuhačovice (14.4 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (14.4 km)