Výstava představuje práce současného umělce Martina Velíška.

Martin Velíšek ( nar. 1963 ), sklářský výtvarník, malíř a ilustrátor. Jeho jméno vešlo ve známost už od počátku 90. let, kdy jeho díla vystavená po ukončení studia na pražské VŠUP (ateliér skla, prof. Stanislava Libenského) vzbudila pozornost osobitým a neortodoxním pohledem na tradiční výtvarná témata.

Zajímá ho člověk v nejbanálnějších i nejabsurdnějších situacích, pracuje s nadsázkou na hranici deformace a grotesky. Jeho rukopis i díla jsou na české výtvarné scéně nezaměnitelným a nepřehlédnutelným fenoménem. Vedle malovaných skleněných váz a objektů (zastoupen např. na výstavě EXPO 2005 v japonském Aichi) však záhy začaly vznikat a posléze převažovat práce malířské a ilustrátorské. V roce 1996 sestavil pro nakladatelství Argo z obrazů cyklu Lyžaři úspěšnou obrazovou publikaci. Velkou pozornost vzbudily jeho ilustrace ke klasickému dílu české literatury – k Babičce Boženy Němcové (1995). Za výtvarnou spolupráci na filmech Fimfárum Jana Wericha a Fimfárum 2 (s režisérem Aurelem Klimtem) získal Českého lva za nejlepší výtvarné řešení a nejlepší výtvarný počin.

Práce Martina Velíška je také po léta úzce spjatá s rockovou kapelou Už jsme doma, malíř je jejím členem, hráčem na štětce a autorem designu plakátů, obalů a dalších tiskovin. Jako designér a výtvarník se podílel na návrhu a realizaci interiéru legendární pražské hospody U vystřelenýho oka.

Současný český malíř.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Rožnov pod Radhoštěm Akce v obci Rožnov pod Radhoštěm

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Martin Velíšek

Rožnovské pivní lázněRožnov pod Radhoštěm (726 metrů)

Wellness resort EnergeticRožnov pod Radhoštěm (805 metrů)

Rekreační středisko RetasoHorní Bečva (9.6 km)