Večer s Josefem Formánkem (host MDZ)

Večer s Josefem Formánkem (host MDZ)

Adresa:

Zlín, tř. T. Bati 4091/32

Termín: 26.9.2019
Vstupné:

250 Kč

26září čtvrtek 18:30

Žánr: divadloautorské čtení


Komponované autorské čtení se známým českým spisovatelem s povídáním, promítáním a besedou.

. o pralese a šamanech...

... o pití a nepití...

... o víře a laskavosti...

Josef Formánek (*1969) e český prozaik, reportér, redaktor a cestovatel. Spoluzaložil geografický magazín KOKTEJL, jako jeho reportér procestoval více než třicet zemí světa. Stál i u zrodu dalších časopisů, založil školu pro reportéry, spolu s Jiřím Hanzelkou, Miroslavem Zikmundem, Rudolfem Švaříčkem a Miloslavem Stinglem připravil výstavu Tajemná Indonésie v Národním muzeu v Praze.

V roce 2005 se po tsunami v Asii zúčastnil mise Českého kříže v Acehu a na Siberutu. V roce 2003 debutoval románem Prsatý muž a zloděj příběhů, který se stal nejúspěšnějším debutem desetiletí, po velké čtenářské odezvě vyšel již v osmi vydání a celkem se prodalo přes 50 000 výtisků. Český rozhlas právě připravuje vysílání jeho rozhlasové dramatizace.

Vzbudil zájem i v zahraničí, v současné době se překládá do francouzštiny. Roku 2004 ve světovém rekordu, nejrychleji na světě, napsal knihu Létající jaguár. I tato novela se již dvakrát dotiskovala. Na novém románu Mluviti pravdu - Brutální román o lásce k životu pracoval čtyři roky.

Knihy Josefa Formánka:

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Večer s Josefem...

Villa MemoriesZlín (5.5 km)

Vila VyšehradLuhačovice (14.2 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (14.3 km)