Ilustrace Elišky Chytkové z nové knihy Tajemství Libosadu

Ilustrace Elišky Chytkové z nové knihy Tajemství Libosadu

Adresa:

Kroměříž, Sněmovní náměstí 1

Termín: 8.6.2019 31.8.2019

8čer - 31srp celý den

Žánr: výstavyvernisážsoutěž


Národní památkový ústav vydal knihu Petra Hudce Tajemství Libosadu. Poutavý příběh nové publikace je doplněn působivými a poetickými ilustracemi Elišky Chytkové. Vernisáž výstavy a představení nové knihy Tajemství Libosadu se uskuteční v pátek 7. června 2019 v 17.00 hodin v Palmovém skleníku Květné zahrady v Kroměříži, výstava potrvá do 31. srpna 2019.

Hlavním hrdinou knižního příběhu je Robert, který je v Kroměříži na prázdninách u prarodičů. Při návštěvě Květné zahrady (Libosadu) se díky paměti stromů ocitá v době jejího zbudování, společně s kamarády a dalšími lidmi zažívá v zahradě nevšední dobrodružství.

Autorka ilustrací Eliška Chytková (*1988) je absolventkou Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Její absolventský animovaný film O šunce se nominoval do soutěže na festivalu v Cannes.

Nejčastěji vytváří ilustrace, podílela se například na knize o Miloslavu Stinglovi, která v roce 2017 získala ocenění Magnesia Litera. S jejími ilustracemi se návštěvníci kroměřížského zámku a Muzea umění Olomouc mohli setkat u speciální mobilní aplikace Sen biskupa Karla.

Knihu bude možné zakoupit v návštěvnickém centru Květné zahrady a v Arcibiskupském zámku v Kroměříži. Dále si ji bude možné objednat v e-shopu Národního památkového ústavu.

8. 6. 2019–31. 8. 2019
8.00–19.00

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Kroměříž Akce v obci Kroměříž

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Ilustrace Elišky...

Villa MemoriesZlín (20 km)

Theatre HotelOlomouc (33.1 km)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (34 km)