Zikmund100

Zikmund100

Adresa:

Zlín, Vavrečkova 7040

Termín: 1.6.2019 31.7.2019
Vstupné:

59 Kč, snížené 39 Kč

1čer - 31čvc celý den

Žánr: výstavycestování fotografie umění asie letní výstavy morava


Výstava nabídne návštěvníkům unikátní fotografický a cestovatelský projekt vycházející z druhé cesty slavné dvojice Hanzelka a Zikmund. Právě fotografie z cesty po Asii si vybrala dvojice mladých cestovatelů Lukáš Socha a Tomáš Vaňourek z Plzně a rozhodla se v roce 2018 navštívit a vyfotit místa, která před 60 lety zdokumentovali jejich starší kolegové.

„Výstava nabídne sto párů fotografií – jednu sadu z archívu H+Z a druhou ze současnosti,“ představil projekt ředitel Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně Pavel Hrubec. „Společně vydávají úžasné svědectví o tom, jak moc – anebo jak málo – se za šest desetiletí proměnil asijský kontinent.“

Myšlenka projektu se zrodila z přání L. Sochy a T. Vaňourka vyjádřit úctu vzorům několika generací československých cestovatelů. Pro oba bylo velkým zadostiučiněním, když mohli při oslavě 100. narozenin Miroslava Zikmunda osobně předat oslavenci jednu ze svých fotografií. „Kromě toho, že zachycuje přesně místo na Sumatře, kde fotili jejich předchůdci, je na fotografii i vnučka ženy, kterou s M. Zikmundem před více než půl stoletím zachytil objektiv Jiřího Hanzelky,“ říká Magdalena Preiningerová z Klubu H+Z, jenž je po MJVM Zlín a Bodhi Style dalším z pořadatelů výstavy.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Zikmund100

Villa MemoriesZlín (5.6 km)

Vila VyšehradLuhačovice (14.6 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (14.6 km)