Přelom dubna a května ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU bude nabitý akcemi. Pro příznivce výtvarného umění, architektury, literatury, historie i moderních technologií je zde připraven bohatý program. Hned po Velikonočním pondělí v úterý 23. dubna bude v Krajské knihovně Františka Bartoše ve Zlíně zahájen festival Literární jaro Zlín 2019, který nabídne setkání s předními současnými autory, jako je Radka Denemarková, Viktorie Hanišová, Jaroslav Rudiš, Emil Hakl, Marek Šindelka a mnoho dalších. Autorských čtení a besed se spisovateli se mohou příznivci literatury zúčastnit ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU až do 7. kvěna.

Archologický klub při Muzeu jihovýchodní Moravy ve Zlíně nabídne 24. dubna od 17 hodin přednášku PhDr. Jany Langové Země Nairi nejen o historii Arménie. Muzeum zve návštěvníky od 26. dubna také na novou výstavu Gloria Musicae!, která představí ucelenou kolekci strunných, dechových a bicích historických hudebních nástrojů z 18. – 20. století ze sbírky Jaromíra Růžičky.

Středeční večer 24. dubna od 21 hodin bude patřit videomappingové projekci studentů Fakulty aplikované informatiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně na téma „Zlín uprostřed světa".

Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně připravila pro milovníky české výtvarné scény přelomu 19. a 20. století Derniéru výstavy Miloš Jiránek (1875-1911) – Tichý hlas, která se uskuteční v pátek 26. dubna od 18.30 hod. Pořad „Hľadanie človeka“ nabídne večer s významným slovenským režisérem a fotografem Dušanem Hanákem.

Začátkem května pak 14|15 BAŤŮV INSTITUT ožije pátým ročníkem Zlin Design Week. Na platformě a v kavárně je pro návštěvníky připravena opening party, festival Maska i afterparty.

O baťovské architektuře se mohou lidé dozvědět více na komentované prohlídce výstavy Mezinárodní bytová soutěž firmy Baťa v roce 1935, na kterou netradičně naváže procházka do bytové kolonie Nad Ovčírnou. Prohlídka bude zahájena 7. května v 17 hodin v grafickém kabinetu krajské galerie. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Akce v Baťově institutu

Villa MemoriesZlín (5.6 km)

Vila VyšehradLuhačovice (14.6 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (14.6 km)