Ondřej Strnadel: Proměny

Ondřej Strnadel: Proměny

Adresa:

Valašské Meziříčí, Komenského 1

Termín: 13.2.2019 5.4.2019
Vstupné:

20/10

13úno - 5dub celý den

Žánr: výstavy


Zima ve znamení skla. Uprostřed února se v Galerii Kaple uskuteční slavnostní vernisáž výstavy rodáka z Valašského Meziříčí Ondřeje Strnadela. Samostatný výstava s názvem Proměny bude zahájena v 18 hodin společně s výstavou Ateliéru skla UTB ve Zlíně pod vedení Petra Stanického ve vedlejší Galerii Sýpka.

V každém oboru lidské tvůrčí činnosti platí, že na to, aby se z řemesla stalo umění, je třeba více než dokonalého zpracování. Ondřej Strnadel rodák z Valašského Meziříčí, své především z geometrických tvarů kruhu nebo oválu vycházející objekty, oživuje rafinovanými deformacemi. Sklo v pevném stavu si díky nim stále uchovává magický půvab své žhavé tekuté duše. Pozorovatel tak má pocit, že když se otočí, může objekt změnit svou podobu. Tento klid neklidu, jenž je syntézou autorova rukodělného umu a umělecké představivosti, dodává Strnadelovým dílům na osobitosti a zajímavosti.

Ondřej Strnadel si se sklem rozumí a ono rozumí jemu. Je proto radostí moci být jejich rozhovoru nablízku, dívat se a napínat uši. Práce se sklem byla v rodině Ondřeje Strnadela tradicí, věnoval se mu totiž celý svůj život jeho otec v místních sklárnách. Od roku 1993 autor zadal studovat na Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské ve Valašském Meziříčí. Po studiu na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci studoval v Ateliéru Průmyslového designu pod vedením profesora Pavla Škarky na Fakultě multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. V současné době pracuje jako pedagog v Ateliéru Design skla Fakulty multimediálních komunikací na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně a učí na Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské ve Valašském Meziříčí.

Výstavu Ondřeje Strnadela v meziříčské Galerii Kaple a výstavu žáků Petra Stanického v ateliéru skla na UTB ve Zlíně bude možné shlédnout do 5. dubna ve všední dny mimo pondělí od 9 do 17 hodin a o víkendu od 13 do 17 hodin. Více informací naleznete na stránkách www.kzvalmez.cz.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Ondřej Strnadel:...

Rožnovské pivní lázněRožnov pod Radhoštěm (12.1 km)

Wellness resort EnergeticRožnov pod Radhoštěm (12.7 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (13.3 km)