Petr Hajdyla

Petr Hajdyla

Adresa:

Valašské Meziříčí, Komenského 1

Termín: 11.9.2019 8.11.2019

11zář - 8lis celý den

Žánr: výstavyumění morava galerie malba


Na výstavě se ocitáme uprostřed polytematického pestrobarevného proudění obrazů mladého malíře Petra Hajdyly. Autor představuje díla, v nichž uvažuje o vycpaninách, o vesmíru, o předmětech, o procesech, pozoruje dívání se přes víčka ...

Do výstavní síně vedou dvoje dveře a na této výstavě je stráží ptáci. Přesněji řečeno obrazy ptáků. Ještě přesněji řečeno obrazy vycpaných ptáků, ptáků, kteří zemřeli, aby mohli být ukazováni, jak vypadají živí. Na obraze vycpané sovy, na jejím podstavci, vidíme paradoxně stopy, které zanechává sova živá; v pozadí preparovaných sýkorek sledujeme siluetu plížící se kočky. Petr Hajdyla zdánlivě jednoznačnými obrazy popírá sdělované, zpochybňuje konvenční přístupy a probouzí naši fantazii k dotváření naznačených příběhů. 

Petr Hajdyla (1985) je absolventem Katedry malby na Fakultě umění Ostravské univerzity v Ostravě. Činný malíř a grafik. Žije a tvoří ve Straníku u Nového Jičína. Působí jako ředil na  ZUŠ Alfréda Radoka ve Valašském Meziříčí, kde zároveň vyučuje animaci a nová média. V roce 2016 získal Cenu Rudolfa Schlattauera.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Valašské Meziříčí Akce v obci Valašské Meziříčí

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Petr Hajdyla

Rožnovské pivní lázněRožnov pod Radhoštěm (12.3 km)

Wellness resort EnergeticRožnov pod Radhoštěm (12.9 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (13.4 km)