Den zvířat v Zoo Zlín

Den zvířat v Zoo Zlín

Adresa:

Zlín, Lukovská 112

Termín: 7.10.2018
Vstupné:

dospělí 130 Kč, děti 80 Kč

Žánr: ostatní akceslavnosti zoo akce v přírodě děti rodina


Již tuto neděli 7. října proběhnou ve zlínské zoo tradiční oslavy Světového dne zvířat. Tento svátek slaví nejen zoologické zahrady, ale všichni milovníci zvířat po celém světě. Přidejte se i Vy!

A jaký bude program?
Chceme se podívat na svět zvířat zase trochu jinak. Během hlavní sezóny se mohou návštěvníci v seriálu „Představujeme naše zvířata“ dovídat podrobné informace o desítce nejatraktivnějších druhů. Zajímaví jsou samo sebou ale i ostatní obyvatelé zoo. Proto jsme se rozhodli, že i tentokrát představíme druhy, o nichž se normálně nemluví.

Po celém areálu zoologické zahrady tak budou probíhat od 11.00 do 13.30 hodin speciální komentovaná krmení. Pořadí bude následující:

11.00 antilopy kudu, 11.15 hyeny, 11.30 dželady, 12.00 nosorožci, 12.15 lemuři, 12.30 tapíři čabrakoví, 12.45 medvědi a tygři, 13.00 velbloudi, 13.15 klokani a 13.30 kivi.

V areálu budou návštěvníci řešit kvízovou tajenku a v okolí zámku budou již tradičně připraveny tvořivé a vědomostní dílny pro malé i velké. Vše se samo sebou bude opět točit kolem zvířat. Každý, kdo se zúčastní těchto dílen a odevzdá vyplněnou tajenku, se může těšit na malou odměnu. Program Světového dne zvířat odstartuje v 10.30 hod., končit budeme v 15.00 hodin.

Den zvířat se koná i v dalších českých a slovenských zoo sdružených v Unii českých a slovenských zoologických zahrad (UCSZOO).

Historie Dne zvířat
Světový Den zvířat připadá na 4. října. Oslavy souvisejí s Františkem z Assisi, jehož svátek se připomíná právě tento den. Svatý František proslul svou láskou ke všem stvořením, tedy i ke zvířatům. V ČR se Den zvířat slaví od roku 1994 a i v ZOO Zlín se stal tradiční akcí.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce