Obrázky z historie lázeňské léčby

Obrázky z historie lázeňské léčby

Adresa:

Zlín, Vavrečkova 7040

Termín: 7.9.2018 18.11.2018

7zář - 18lis celý den

Žánr: výstavyvýstava zlín historie lázně lázeňství luhačovice morava


Výstava „Obrázky z historie lázeňské léčby“ představí v krátkých kapitolách různá témata z historie lázeňské léčby v Luhačovicích, od lidového léčitelství a počátků lázeňské péče až po modernizaci lázeňství. Výstava bude zahájena vernisáží ve čtvrtek 6. září v 17 hodin a k vidění bude ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU do 18. listopadu. Na vernisáži vystoupí smíšený pěvecký sbor Janáček Luhačovice.

Výstava se bude zabývat osobnostmi lázeňských lékařů, jejich léčebnými metodami a principy přírodní léčby v luhačovických lázních.
„Těžištěm výstavy je obrazová část, která představuje unikátní archivní fotografie lázeňských procedur a luhačovických scenerií, zejména od vyhlášené pražské firmy Bruner-Dvořák,“ uvedla kurátorka výstavy PhDr. Blanka Petráková. Snímky pochází zejména z fotoarchivu Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně – Muzea luhačovického Zálesí, ale také z Moravského zemského archivu a ze Sbírky Scheufler historika fotografie Pavla Scheuflera.
„Z trojrozměrných exponátů představí výstava např. zkamenělý kmen lípy, který sloužil při čerpání luhačovické minerální vody lovcům mamutů, dřevěné potrubí, pomocí něhož byla v 19. století přiváděna voda do minerálních lázní, sbírku lázeňských pohárků a pítek, historické etikety luhačovických minerálek a vybavení lázeňské zubařské ordinace z doby těsně po první světové válce,“ doplnila kurátorka výstavy.
K výstavě připravilo muzeum řadu doprovodných programů pro školy i veřejnost. K zakoupení bude v muzeu i publikace Obrázky z lázní, která přestavuje Luhačovice před 100 lety objektivem Brunera-Dvořáka.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Zlín Akce v obci Zlín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Obrázky z historie...

Villa MemoriesZlín (5.6 km)

Vila VyšehradLuhačovice (14.6 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (14.6 km)