Mezinárodní folklorní festival Babí léto - Valašské Meziříčí

Mezinárodní folklorní festival Babí léto - Valašské Meziříčí

Adresa:

Valašské Meziříčí, Svěrákova

Termín: 12.9.2018 16.9.2018
Vstupné:

zdarma

12zář - 16zář celý den

Žánr: folklor festival zdarma


Mezinárodní folklorní festival Babí léto se svými dosavadními dvanácti ročníky stal nedílnou součástí kulturního života ve Valašském Meziříčí.
První ročník festivalu se odehrál již v roce 1993 a postupně se stalo tradicí, že se folklorní soubory na festivalu ve Valašském Meziříčí a okolí setkávají vždy v září sudých let.

Za uplynulých dvanáct ročníků festivalu se na různých pódiích ve Valašském Meziříčí, Kelči a Hustopečích nad Bečvou vystřídalo přes sedmdesát folklorních seskupení ze 16 zemí, přičemž některé soubory na Babí léto zavítaly i vícekrát.

Jádro programů letošního ročníku by měly z podstatné části zajistit opět soubory, které se ještě na Babím létě nepředstavily, ale které jsou zárukou, že k nám přivezou to nejlepší z oblasti svého působení.

Pozvány jsou soubory z Čech, Moravy, Slovenska, Chorvatska a Indie.
Hlavním festivalovým dnem bude sobota 15. září 2018.
Program začne na náměstí shromážděním všech účastníků, bude následovat průvod městem do amfiteátru v parku u zámku Kinských.

A na pódiu tohoto kouzelného místa pak poběží celodenní program, který vyvrcholí večerním galaprogramem.

V rámci celého programu se představí celé soubory, jejich muziky, do programu se mohou postupně zapojit, podle své chuti a odvahy, i přihlížející diváci.
Jako každoročně bude pro širokou veřejnost připraven doprovodný program – zábavy při lidových muzikách, jarmark lidových výrobků a tradiční gastronomie.

Všechny programy, a celé dění festivalu, jsou připravovány k oslavě Dnů města Valašské Meziříčí, které probíhají ve městě každoročně.
V posledním období se stalo tradicí, že jejich náplní v sudých letech je především folklór a navazující umělecké a řemeslné kategorie.

Těšíme se, že diváků a posluchačů, kteří si váží odkazu našich předků, přibývá.
Věříme, že oceňují také to, že máme na Valašsku i návštěvníkům ze vzdálených krajů co nabídnout a doufáme, že letošnímu festivalu bude přát počasí tak, aby účastníci festivalu prožili ve Valašském Meziříčí krásné dny babího léta a diváci si odnesli co nejvíce pěkných zážitků.

Podrobný bohatý program celé akce zobrazíte kliknutím na obrázek.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Mezinárodní folklorní...

Rožnovské pivní lázněRožnov pod Radhoštěm (12.4 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (12.8 km)

Wellness resort EnergeticRožnov pod Radhoštěm (12.9 km)