Svět kostiček - Zámek Vsetín

Svět kostiček - Zámek Vsetín

Adresa:

Vsetín, Horní náměstí 2

Termín: 30.6.2018 7.10.2018

30čer - 7říj celý den

Žánr: výstavysoutěže a hry


Všechny příznivce pestrobarevných kostiček zveme na technickou výstavu, která se ve vsetínském zámku koná od 30. června do 7. října 2018. Pod názvem "Svět kostiček" se ukrývá rozsáhlá a poutavá přehlídka s téměř 150 exponáty sestavenými ze stavebnice Lego. Modely jsou zapůjčeny jak ze sbírkového fondu putovní výstavy Svět kostiček, tak ze soukromých sbírek i z vlastní tvorby několika českých stavitelů.

Tematická výstava představí modely z ediční řady vozidel Lego Technic i Racers. Mezi exponáty z období od 80. let až po současnost budou k vidění velké modely pracovních stavebních strojů, závodních vozidel, zemědělských strojů, motocyklů, letadel a helikoptér, které pocházejí ze sbírky projektu Svět kostiček. Těšit se můžete rovněž na světový unikát – zlatý model vozidla Porsche ze soukromé sbírky vyškovského sběratele Stanislava Sabola. Speciální kolekci tvoří alternativní modely z tvorby českého stavitele Tomáše Víta známého mezi „legaři“ pod přezdívkou Tomik.

Výstava s exponáty zhotovenými z téměř 200 000 dílků stavebnice Lego nabídne návštěvníkům nejen velmi zajímavou podívanou, ale také dětskou hernu s kostičkami Lego Classic (Basic). V průběhu výstavy si lze na recepci muzea zakoupit nové stavebnice Lego za příznivou cenu.

V neděli 7. října, v poslední den výstavy, se uskuteční v době od 15 do 16 hodin komentovaná prohlídka s jejím autorem, sběratelem Petrem Šimrem.

Otevírací doba

http://www.muzeumvalassko.cz/objekty/zamek-vsetin/#oteviraci-doba

Vstupné

http://www.muzeumvalassko.cz/objekty/zamek-vsetin/#vstupn

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Svět kostiček - Zámek...

Rožnovské pivní lázněRožnov pod Radhoštěm (16.3 km)

Wellness resort EnergeticRožnov pod Radhoštěm (17.8 km)

Rekreační středisko RetasoHorní Bečva (21.9 km)