Pyšná princezna na zámku Telč - výstava

Pyšná princezna na zámku Telč - výstava

Adresa:

Telč, Náměstí Zachariáše z Hradce 1

Termín: 1.5.2018 31.8.2018
Vstupné:

plné 70,-., snížené 40,-., rodinné 180,- Kč

1kvě - 31srp celý den

Žánr: výstavyfotografie


Výstava originálních kostýmů a rekvizit z filmové pohádky od režiséra Bořivoje Zemana. Pohádka Pyšná princezna letos oslaví 65 let od natočení. Výstava přiblíží zajímavosti z příprav filmu a z natáčení. Nejen kostým s motivem květů krále Miroslava a princezny Krasomily dostanou na výstavě barvy.

Na výstavě se návštěvník ocitne nejen v království prince Miroslava, ale také v Půlnočním království, kde se setkáme s kopií scénáře z této pohádky. V prostorách Půlnočního království se setkáme s kostýmy krále, princezny Krasomily, krále Miroslava, ceremoniáře, strážce a také kancléře. Království prince Miroslav je dekorováno prapory Miroslavovi země, stylizovanou dekorací navazující na atmosféru scén z království, doplněné kostýmy krále, Vítka, poddání či obraz Miroslava.

Místnost „na útěku“ je stylizována dekorací mlýna navozující atmosféru pohádky, kde se král Miroslav s princeznou Krasomilou ukrývali.

Děti si přijdou též na své, je pro ně připravena spousta her, které je vtáhnou do děje pohádky. Vstupní místnost bude zaměřena na interaktivní prvky, zajímavostí bude pro návštěvníky obarvení černobílé fotografie – prvek ukáže návštěvníkům, jak lze pomocí barevných masek obarvit černobílou fotografii. Návštěvníci se budou moci usadit na trůn krále Miroslava a vyfotografovat se.

Výstava je realizována v Zámecká galerii ve spolupráci s Barrandov Studio Praha, divize Fundus.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Telč Akce v obci Telč

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pyšná princezna na...

U ProkopůŘásná (6.5 km)

Resort Svatá KateřinaKaliště (16.2 km)

Resort JohankaKamenice nad Lipou (29.8 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?