Uzené slavnosti

Uzené slavnosti

Adresa:

Bystřice nad Pernštejnem, Nový dvůr 318

Termín: 17.2.2018
Vstupné:

120 Kč / 80 Kč snížené / do 6 let zdarma

17únor sobota 09:30

Žánr: ostatní akce


Slavnosti nejen masitých uzených specialit. I tak by se dal nazvat letošní ročník Uzených slavností, během kterých budeme udit nejen klasické vepřové maso a klobásky, ale i drůbež, ryby, ořechy, sýry a zeleninu. Už jste někdy vyzkoušeli uzenou sůl nebo zauzené oříšky? To vše a mnohem víc na vás čeká dne 17. února od 9.30 do 18.00 v centru Eden.

A navíc, každý návštěvník dostane porci ovarové polévky zdarma! S tímto chladným obdobím jsou spojeny vesnické zabijačky. Jak se porcuje prase a co lze z jednotlivých částí vyrobit se dozvíte během dne při řeznické a kuchařské show, která se bude odehrávat na nádvoří Panského dvora. Kuchař – K. Nekola představí recepty z uzeného masa a dalších zabijačkových pochutin, jejichž chuť ohodnotí sami návštěvníci. Během kuchařské show zapojíme do vaření i děti a připraví si pod vedením našeho kuchaře dobrotu pro maminku.

V pravé poledne je ideální čas na pořádný oběd, což návštěvníkům dokáží jedlíci, spořádáním poloviny bochníku se škvarkovou pomazánkou, během soutěže jedlíků. Na své si přijdou i děti, pro které bude připraveno malování na obličej, historický kolotoč, dobová střelnice nebo loutkové divadlo pana Hrubce, který předvede pohádku O zlaté rybce. Po celý den se budou na nádvoří centra Eden konat trhy jak s uzenářskými a zabijačkovými specialitami, tak i řemeslnými výrobky. V Horácké vesnici budou v jednotlivých chaloupkách předvádět řemeslníci své řemeslo.

K vidění bude tkadlena, hrnčíř, včelařka, ad. Na statku proběhne ukázka zpracování sádla. K ochutnání zde budou čerstvě připravené škvarky. Pro milovníky piva chystá sládek minipivovaru Eden várku speciálního uzeného piva značky Mittrowsky. Podstatou výroby uzeného piva je speciálně upravený nakuřovaný či chcete-li uzený slad, který se suší nad kouřem z bukového dřeva. Vhodná kombinace sladů dovolí vyniknout kouřovému aroma nakuřovaného ječmene.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Uzené slavnosti

Western - Šiklův Mlýn s.r.oMoravec (7.4 km)

Wellness Hotel MartaTři Studně (15.9 km)

Zámek Žďár nad SázavouŽďár nad Sázavou (23.6 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?