Zlomové osmičky

Zlomové osmičky

Termín: 26.10.2018 9.12.2018
Vstupné:

30/15 Kč

26říj - 9pro celý den

Žánr: výstavy


Výstava představí aktuální tvorbu několika současných komiksových autorů reflektující zlomové události československých dějin – léta 1918, 1938, 1948, 1968 neotřelou komiksovou a ilustrační optikou.

Využity budou originály komiksů a ilustrací z knižní edice Češi, kterou připravil Pavel Kosatík s mladými českými komiksáři např. Karlem Osohou, Karlem Jerie, Štěpánkou Jislovou aj. Představíme i originály z další populárně naučné literatury, např. „Obrázky z moderních československých dějin“ z pera Lukáše Fibricha.

Další skvělé originály s tématikou vzniku republiky a osobnosti Tomáše Garique Masaryka představí přední česká ilustrátorka Renáta Fučíková a na stejné téma budou k vidění komiksové ilustrace Tomáše Chluda. Kolekci doplní další autoři, kteří se ve své ilustrační tvorbě dotkli historických mezníků československých dějin s osmičkami na konci.

Třešničkou na dortu pro milovníky karikatury a kresleného humoru bude přehlídka obálek časopisu Dikobraz ze zlomového roku 1968. Ne jejich vytvoření pracovala řada našich nejlepších karikaturistů v čele s Adolfem Bornem či Oldřichem Jelínkem. Výstava bude realizována na ploše dvou výstavních sálů a její součástí budou nejen edukační samoobslužné prvky, ale také odborný edukační program pro školní kolektivy.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Zlomové osmičky

Zámek ÚsobíZbilidy (11.5 km)

Resort ErichŽďár nad Sázavou (22.2 km)

Zámek Žďár nad SázavouŽďár nad Sázavou (26 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?