Cestopisná přednáška: Tuva – Tomáš Kubeš

Cestopisná přednáška: Tuva – Tomáš Kubeš

Adresa:

Havlíčkův Brod, Havlíčkovo náměstí 87

Termín: 22.5.2017
Vstupné:

50 Kč

22květen pondělí 18:00

Žánr: ostatní akcecestopispřednášky


22. 5. /  18:00 / sál Staré radnice

Tuva - země divokých hor a šamanů. Zapomenutá republika Tuva je pravým rájem pro dobrodruhy. Opuštěné hory Sajany a Ergaki, čarokrásné pastviny, život Tuvinců plný tradic, pastevecké jurty, kumys, Kyzyl, tradiční zápas břicháčů, i pravá slavnost Naadym. Někdy se také Tuva nazývá zemí Šamanů pro mimořádnou tradici a velkou sílu.

Tomáš Kubeš (1972) fotograf, novinář a cestovatel. Fotografii se věnuje vášnivě již od dětství stejně jako cestování a poznávání odlišných kultur. Několik let prožil putováním po Africe poznáváním tohoto svého zamilovaného kontinentu.

Procestoval také Asii stopem například během půlroční cesty z Vladivostoku do Prahy, nebo při dalších výpravách do Indie, Nepálu... V současnosti fotografuje reportáže pro mnoho časopisů, navštívil více jak 110 zemí světa.

Vedle reportážní fotografie se věnuje také portrétu, architektuře, reklamě a humanitární fotografii například pro organizaci Člověk v Tísni.

Jeho snímky a články můžete najít v Česku v mnoha časopisech, například Koktejl, Lidé a Země, včetně zahraničních médií.

Mezi nejznámější cesty patří "Srdce Afriky" – hledání pygmejů ve Střední Africe, splutí řeky Kongo,  putování s Karavanou velbloudů za solí do Danakhilské pouště v Etiopii, nebo cesta do Jižního Súdánu během probíhající občanské války, přechod hor mezi Senegalem a Guineou, cesta do bývalého Somálska (Somalilandu), návštěva tajemného souostroví Bijágos, a také další výpravy na pomezí Súdánu a Etiopie, kde se ocitl také v zajetí, odkud musel prchnout. V současnosti kromě oblíbené Afriky objevuje také Sibiř.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Havlíčkův Brod Akce v obci Havlíčkův Brod

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Cestopisná...

Zámek ÚsobíZbilidy (11.4 km)

Resort ErichŽďár nad Sázavou (22.1 km)

Zámek Žďár nad SázavouŽďár nad Sázavou (26 km)