Vánoční pohádka

Vánoční pohádka

Termín: 10.12.2016

10prosinec sobota 15:00

Žánr: divadlopro děti


Klasický biblický příběh o Vánocích se nám zdál pro děti velmi těžko srozumitelný. K realizaci představení jsme proto využili základní pohádkový motiv – dobro – zlo a ten převedli mezi nebe a zemi.

Pohádka začíná v chaloupce hodné a usměvavé čepičářky Marjánky, která má jeden veliký sen – stát se bohatou princeznou. Ovčák Toník má Marjánku rád, snesl by jí třeba modré z nebe, ale místo dukátů nosí jen červená jablíčka a písničky, ze zlata má jen srdíčko.

Celý jejich lidský svět hlídá spokojený Anděl. Jednoho dne se však na zemi zjeví Ďábel a svým bohatstvím očaruje Marjánku v zlou a chamtivou. Nešťastnému ovčákovi Toníkovi se zjeví Anděl a poradí, aby odvedl Marjánku do Betléma, protože tam se má narodit král všeho dobra Ježíšek .

Když Marjánka ve chlévě uvidí novorozeně, pochopí, jak ošklivé je být zlým člověkem, prosí Toníka i děti za odpuštění a zlo ztratí svoji moc.

Tato pohádka dětem ukazuje proč se lidé obdarovávají a proč se mají mít rádi "alespoň" o Vánocích.

Na závěr představení se ozdobí stromeček, všichni si zazpívají koledy a připomenou vánoční zvyky a obyčeje, v sále se rozhostí kouzlo Vánoc.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Vysočina Akce v obci Pelhřimov

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vánoční pohádka

Resort JohankaKamenice nad Lipou (14.8 km)

Resort Svatá KateřinaKaliště (18.2 km)

Zámek ÚsobíZbilidy (22.4 km)