Novoměstské Slunohraní 2016

Novoměstské Slunohraní 2016

Termín: 4.7.2016 8.7.2016

Žánr: koncertyfolk


Novoměstské Slunohraní je neobvyklým a hodně koncentrovaným setkáním neprofesionálních hudebníků s profesionály a také festivalem se třemi koncerty pro veřejnost. A to všechno se už po sedmé bude opět dít od 4. do 8. července v Novém Městě na Moravě, v prostorách Horácké galerie, ZUŠ Jana Štursy i přilehlém parku. Hudebníci, kteří sem přijíždějí  na smyčcové kurzy, často doslova trhají rekordy v počtu hodin strávených s nástrojem v ruce. 

TŘI KONCERTY POD ŠIRÝM NEBEM:

Nádvoří Horácké galerie v Novém Městě na Moravě

Úterý   5.7. 2016     20:00

JITKA ŠURANSKÁ TRIO

Houslistka a zpěvačka Jitka Šuranská, rodačka z Kudlovic u Uherského Hradiště, držitelka dvou Andělů v kategorii World music, členka Filharmonie Bohuslava Martinů. Mnoho let hrála v cimbálové muzice a vstřebávala tak do sebe krásné moravské písně, aby je pak pojala po svém, oblékla do netradičního „kabátku“ a předávala dál.  Představí  se jak sólově, tak i se svým novým triem,  které dává její tvorbě zcela nový rozměr.  Zazní také společná skladba s účastníky odpoledního workshopu. Přijďte se zaposlouchat do moravských písní a ochutnat víno z vinařství Bukovský.

Čtvrtek  7.7. 2016       20:00

PRAGUE CELLO QUARTET

Seskupení mladých profesionálních violoncellistů, absolventů pražské hudební akademie, nabídne  posluchačům originální program, ve kterém zazní jak díla mistrů klasické hudby,  tak i jazz, hity nejznámějších moderních světových skupin, ale i známé kousky filmové hudby. Čeká vás večer plný překvapení a vtipně pojatých skladeb. V jedné ze skladeb se ke kvartetu přidají také účastníci smyčcových kurzů. Na podiu se tak objeví minimálně deset violoncell! 

Pátek 8.7. 2016    20:00

JANÁČKOVO KVARTETO

LETNÍ ORCHESTR

Slavnostní závěrečný koncert zahájí už tradičně JANÁČKOVO KVARTETO, druhá půlka pak bude patřit Letnímu orchestru, složenému ze všech účastníků smyčcových kurzů. Orchestr zahraje pod taktovkou Richarda Kružíka, sólo na klarinet přednese laureátka Pražského jara,  Anna Paulová.  Po skončení koncertu čeká diváky i účinkující pouštění plovoucích lampiónků štěstí a ukončení Novoměstského Slunohraní.

Ve dnech 5. – 8.7. bude před vstupem do Horácké galerie otevřená malá informační kavárna, kam jste srdečně zváni na kávu, koláčky, můžete si zde také koupit vstupenky a dozvědět se spoustu informací. Všechny podrobnosti o Slunohraní, koncertech i jednotlivých umělcích, včetně rezervací vstupenek, najdete na webu www.slunohrani.cz. 

Pořadatel: Komorní hudba dnes, z.s.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Vysočina Akce v obci Nové Město na Moravě

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Novoměstské...

Wellness Hotel MartaTři Studně (8 km)

Zámek Žďár nad SázavouŽďár nad Sázavou (10.1 km)

Western - Šiklův Mlýn s.r.oMoravec (11.7 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?