Pohádkové putování s Karlem IV

Pohádkové putování s Karlem IV

Adresa:

Kamenice nad Lipou, Masarykova 362

Termín: 8.8.2016 14.8.2016
Vstupné:

Dospělý 180,-- Dítě 145,--

8srp - 14srp celý den

Žánr: ostatní akcepro děti


Karel IV. vládne v Pohádkové říši Fábula

Obstojíte v testu staročeštiny? Přijďte si vyrobit svíčku z včelího vosku nebo panenku ze slámy a vyzkoušet si tak něco málo ze života našich předků.

I pohádkové bytosti u skřítka Fábuly dobře vědí, kdo byl otec vlasti a tak se rozhodly připojit se k oslavám 700 let výročí od narození krále Karla IV. Zábavní park v Kamenici nad Lipou tak pro návštěvníky připravil bohatý doprovodný program pohádkové a trochu středověké zábavy pro celou rodinu.

Návštěvníci se mohou těšit na kejkle, chůzi na chůdách, plivání ohně a velkou pohádkovou bitvu, kterou bude kulturní program vrcholit. Pro děti i dospělé bude připravena také královská cesta Karla IV., dobrodružná cesta plná úkolů a otázek z dob středověku. Dokážete si například poradit s úkolem, „Dones hole hlívy a jablka zrnaté! I toť vše v látce.“?  nebo,  co uděláte, když vám někdo řekne“I vzplani vráz.“?

Při pohádkovém putování u skřítka Fábuly potkáte i samotného Karla IV. a nejen děti se tak budou moci seznámit s důležitými okamžiky z dob jeho života formou králova vyprávění a jednotlivých soutěžních úkolů. Za odměnu pak mohou být pasováni i na samotné rytíře.

Chybět samozřejmě nebude stálý program pro děti i dospělé v podání pohádkové říše, který obsahuje prohlídku pohádkového sklepení s živými bytostmi z českých pohádek, divadelní pohádku pro děti a spoustu volnočasových aktivit, jako návštěva bludiště, království hlavolamů, obřích společenských her, mini ZOO nebo tvoření v dílnách. Přijďte si vyrobit svíčku z včelího vosku nebo panenku ze slámy a vyzkoušet si tak něco málo ze života našich předků.

Návštěvníci jistě uvítají i možnost občerstvení v zážitkovém hostinci U loupežníka Bambitky nebo pohádkové cukrárně.

Pohádková říše je otevřena od 10 do 18 hod. a akce se koná za každého počasí. Areál je venkovní, ale i pod střechou.

Pokud tedy váháte, kam na výlet s dětmi, zábavní park skřítka Fábuly je ideální volbou. Čekají vás celodenní zábava, kulturní akce, česká pohádka i adrenalin. A protože Vysočina i Jižní Čechy jsou pro výlety jako stvořené, leží Fábulova pohádková země přímo na rozhraní těchto dvou krajů. Tak neváhejte a využijte tento skvělý tip na výlet.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pohádkové putování s...

Resort JohankaKamenice nad Lipou (3.2 km)

Resort Svatá KateřinaKaliště (14.7 km)

U ProkopůŘásná (24 km)