Melancholie severu

Melancholie severu

Adresa:

Jihlava, Masarykovo náměstí 57/58

Termín: 1.4.2016 29.5.2016

1dub - 29kvě celý den

Žánr: výstavyfotografie


V jihlavském muzeu můžete od 1. dubna navštívit výstavu fotografií Vladimíra Vojíře s názvem Melancholie severu. Autor pro výstavu vybral část své arktické kolekce, která je věnována oblastem za severním polárním kruhem – Špicberkům, Lofotským ostrovům, Islandu či severnímu Norsku. Fotografování severních polárních oblastí se Vladimír Vojíř věnuje dlouhodobě.

Uspořádal bezmála čtyřicet samostatných výstav v České republice a jednu kolektivní ve Stockholmu. Jeho fotografie pořízené klasickou technikou byly také publikovány a získal za ně řadu ocenění. Fotografie Vladimíra Vojíře z dalekého severu jsou trochu jiné, než ty, které můžeme běžně vidět. Asi vás neoslní úžasnými záběry na norské fjordy, nejsou plné slunce a modré oblohy jako propagační obrázky cestovních kanceláří.

Osloví však svojí poetikou, melancholií, zasněností lofotských skal, drsnou krásou islandských plání nebo přímo černobílou grafikou ušpiněných ledovcových splazů na Špicberkách. Výstava potrvá v prostoru muzejních arkád až do 29. května.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Melancholie severu

Zámek ÚsobíZbilidy (14.7 km)

U ProkopůŘásná (24.4 km)

Resort Svatá KateřinaKaliště (26.7 km)