Chytrá ruka: Vánoční keramika

Chytrá ruka: Vánoční keramika

Termín: 10.12.2020
Vstupné:

200

10prosinec čtvrtek 15:30

Žánr: ostatní akce


Projekt Chytrá ruka oživuje pojem "zlaté české ručičky". Přijďte si vyzkoušet řemeslné techniky, které vás budou učit opravdoví mistři svého řemesla! Kurzy probíhají na zámku každý čtvrtek odpoledne a je nutné se na ně přihlásit předem.

Mistr řemesla: Saša Gr.

Saša Gr. je výtvarník, spisovatel, nakladatel a antikvář. Je vyučený umělecko – řemeslný keramik, maturoval v ekonomickém oboru, momentálně studuje při zaměstnání na Fakultě humanitních studií UK v Praze.

Výtvarně se v minulosti prezentoval společně s výtvarnou skupinou Wakuum15G. Vystavoval kresby, malby a keramické plastiky. Ilustroval knihu Marcela Babczynského Šeptání ďábla (Mezera, 2008) Keramice s přestávkami věnuje od vyučení, kormě provozu vlastní dílny byl také  mistrem odborné výuky na keramickém učilišti v Praze a vedl keramickou dílnu jako pracovní terapeut v Centru Slunečnice (Denní centrum pro osoby s kombinovaným postižením) Mimo to vedl řadu keramických kroužků.

Coby literát publikoval v řadě časopisů, psal sloupky do Deníku Referendum, vydal knihy Jede medička na sáňkách (Mezera, 2007), Matoucí encyklopedie (MLHOVINA, 2016) momentálně připravuje k vydání třetí knihu s názvem Sídliště II. Spolupracoval na dalších knihách, jako spoluautor, či redaktor. V minulosti organizoval desítky literárních akcí v Praze a na Vysočině. Věnuje se také nakladatelské činnosti a provozuje Antikvariát MLHA ve Žďáře nad Sázavou.

V rámci projektu Chytrá ruka otevírá svůj keramický ateliér na Zámku Žďár nad Sázavou. Jeho cílem je seznámit veřejnost s krásou keramické tvorby jako uklidňujícího, léčivého a povznášejícího procesu.


Co se na workshopu naučíte:

Workshop je zaměřen na dva způsoby vytváření nádob v keramice – lepení z plátu a točení na hrnčířském kruhu. Zatímco točení na kruhu se musí člověk učit déle, a tak si jej opravdu spíše jen vyzkoušíme, díky druhé technice – lepení z plátu dokáže prakticky každý vytvořit svůj hrnek nebo třeba zvoneček. Tvoření budeme směřovat také k blížím se Vánocům.

Na práci si vezměte pracovní oděv.


Cena workshopu:

  • 200 Kč / osoba

Čas a délka trvání:

  • Kurz trvá cca 120 minut.
  • 1. blok: 15:30 – 17:30
  • 2. blok: 18:00 – 20:00

Vhodný věk:

  • 9 – 99 let

Kapacita kurzu:

  • 9 osob

Místo konání kurzu:

  • areál Zámku Žďár nad Sázavou
  • Přijďte na recepci Muzea nové generace (nezapomeňte na rezervaci místa), kde si také zakoupíte vstupenku. Zde si vás vyzvedne lektor a odvede vás do dílny.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Žďár nad Sázavou Akce v obci Žďár nad Sázavou

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Chytrá ruka: Vánoční...

Zámek Žďár nad SázavouŽďár nad Sázavou (67 metrů)

Resort ErichŽďár nad Sázavou (5 km)

Wellness Hotel MartaTři Studně (13.7 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?