Festival Korespondance

Festival Korespondance

Termín: 14.8.2020 16.8.2020

14srp - 16srp celý den

Žánr: festivalyumění tanec divadlo nový cirkus


KoresponDance 2020 v Praze, ve Žďáru nad Sázavou i u vás doma! KoresponDance – festival současného tance, pohybového divadla a nového cirkusu přivítá již po osmé diváky v Praze a na zámku ve Žďáru nad Sázavou. Z mezinárodního festivalu se však pro tuto sezónu stane festival ryze český a jednotlivá představení bude možné zhlédnout nejen na místě, ale také online. Program představí české umělce, kteří se řadí mezi špičku tuzemské scény. Karlín ožije pohybovým uměním První část čtyřdenního festivalu se uskuteční v úterý 11. srpna v areálu Invalidovny v pražském Karlíně.

V letošním roce musíme z pochopitelných důvodů bedlivě sledovat kapacity všech představení, a to i těch open air, proto jsme se rozhodli přistoupit k systému rezervací na úplně všechna představení a workshopy. Neváhejte proto s nákupem festival pasu, rezervace totiž spustíme už 11. srpna a bude je možné činit po zakoupení pasu online!

Úterní program začne už v 10 hodin dopoledne workshopem Farah Deen a Olivie Mitterhuemer z Rakouska, který bude zaměřen na kombinaci House Dance a improvizačních technik. Na workshop, jenž je určen všem začátečníkům i pokročilým tanečníkům, naváže battle, který opět zaštítí tanečník a umělec Kristián Mensa. V 19 hodin se zde představí Eliška Brtnická s předpremiérou svého nejnovějšího novocirkusového sóla a o hodinu později Jan Bárta s inscenací pro jednoho umělce a bicí soupravu Pitch. Víkend tradičně na zámku Na pražskou část naváže již tradičně víkend plný tance, umění i artistického napětí na zámku ve Žďáru nad Sázavou. Tady se od 14. do 16. srpna představí další čeští umělci ve svých špičkových představeních.

Těšit se můžete na Markétu Stránskou a její sólové představení LeŤ, které Aerowaves Twenty20 zařadil mezi dvacet nejzajímavějších představení v Evropě, Elišku Brtnickou v představení Enola, v níž neotřelým způsobem pracuje s hrazdou, nebo na Vojtu Švejdu v projektu Iluzionista, který kombinuje operu, western, balet i horor. Nebude chybět ani bohatý doprovodný program, který je letos plný filmových zážitků například díky spolupráci s Festivalem tanečních filmů, samozřejmostí jsou workshopy pro děti i dospělé a živá hudba všech možných žánrů od klasiky po romano jazz.

KoresponDance u vás doma Kdo nebude moci za festivalem, může pozvat festival k sobě domů. KoresponDance online je sada devíti filmů z pozvaných představení exkluzivně připravená pro celosvětové publikum ve výjimečných zámeckých lokacích. Filmy uvidíte na festivalovém Facebooku, YouTube a také na Mall.TV ve stejných časech, kdy poběží živě na Zámku Žďár.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Žďár nad Sázavou Akce v obci Žďár nad Sázavou

Podobné akce

28duben neděle 10:00

Šmoulové Tour 2024

, Velkomeziříčská 640/45 Ostatní

16bře - 19kvěcelý den

23úno - 26kvěcelý den

Ubytování v okolí akce Festival Korespondance

Zámek Žďár nad SázavouŽďár nad Sázavou (81 metrů)

Resort ErichŽďár nad Sázavou (5.1 km)

Wellness Hotel MartaTři Studně (13.7 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?