Slavné nejen filmové melodie

Slavné nejen filmové melodie

Termín: 25.8.2019
Vstupné:

250,- Kč, na místě 300,- Kč.

25srpen neděle 20:00

Žánr: koncerty


Velkolepý koncert nejoblíbenějších melodií ze slavných filmů v originálních úpravách šéfdirigenta Jiřího Jakeše. Filharmonie G. Mahlera již deset let slaví velké úspěchy s těmito koncerty a během té doby si získala mnoho nadšených návštěvníků.

Účinkují: Filharmonie G. Mahlera, Jiří Jakeš – dirigent, Vladimír Holeš – průvodní slovo.Krom Filharmonie G. Mahlera zde v sólových podobách uslyšíte vynikající operní pěvkyni Miroslavu Časarovou, která pochází z malé vesničky Křepiny na Vysočině. Po absolvování gymnázia v Humpolci vystudovala Pedagogickou fakultu UK v Praze, obor český jazyk a hudební výchova. V posledním ročníku vysoké školy začala studovat zpěv ve třídě Brigity Šulcové na Pražské konzervatoři.

Tu dokončila v roce 2008. Během studií získala 1. místo v celostátní Soutěži konzervatoří v Pardubicích, stala se laureátkou soutěže Ad Honorem Mozart a na Mezinárodní soutěži A. Dvořáka jí byla udělena cena za nejlepší interpretaci soudobé hudby. Od roku 2015 se zdokonaluje u brazilského barytonisty Miguela Cavalcantiho. V roce 2007 se stala členkou autorského divadla RockOpera Praha. Od září 2018 je sólistkou Hudby hradní stráže a Policie ČR. V roce 2014 úspěšně prošla náročným tříkolovým konkurzem do muzikálu Fantom opery, kde získala roli Madamme Giry. Na operních prknech debutovala na podzim 2015 coby Sylva Varescu v Čardášové princezně F. Lehára v divadle J. K. Tyla v Plzni.

Následovala Aida, 2. žínka společně s Cizí kněžnou v divadle F. X. Šaldy v Liberci. Dále Giuditta, Mařenka a Krásná Helena v Severočeském divadle v Ústí nad Labem. Bohatá je její koncertní činnost. Zpívala v Římě, ve Vatikánu, v Miláně, v Paříži či Trentu. Vystupuje v duu s klavírem či harfou, triu s varhanami a houslemi. Své recitály sama s velkým úspěchem a vtipně moderuje. Dalším umělcem tohoto velkého koncertu je Bohdan Petrovič, (foto: Bohdan_Petrovic.jpg) který se narodil 21. 8. 1971 v Hradci Králové. Po ukončení střední hotelové školy byl v roce 1990 přijat na pražskou konzervatoř, kterou v roce 1996 absolvoval. Během studia získal několik ocenění na soutěžích českých konzervatoří a na mezinárodní pěvecké soutěži v Tmavě (Slovensko).

V roce 1994 debutoval rolí Tybalta v Gounodově opeře Romeo a Julie na jevišti Národního divadla v Praze, kde dosud vystupuje jako stálý host. V roce 1998 získal angažmá v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích. Jako host dosud vystoupil nebo stále vystupuje na těchto scénách: Národní divadlo Praha, Státní opera Praha, Divadlo J. K. Tyla v Plzni, Divadlo v Ústí nad Labem, Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě, Městské divadlo Karlovy Vary. Pro Českou televizi účinkoval v titulní roli televizní inscenace opery Lancelot Luboše Fišera. Věnuje se zároveň písňové a oratorní tvorbě.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

4čvc - 7čvccelý den

22srpen čtvrtek 20:00

Tros Discotequos

, Podzámecká niva 1 Koncert

7říjen pondělí 19:00

Ubytování v okolí akce Slavné nejen filmové...

Rezidence ZvonZnojmo (27.8 km)

Vinařství LintnerKyjovice (28.2 km)

Ubytování GMZnojmo (30.8 km)