Festival šermířských skupin na zámku Telč

Festival šermířských skupin na zámku Telč

Adresa:

Telč, Náměstí Zachariáše z Hradce 1

Termín: 27.7.2019 28.7.2019
Vstupné:

dobrovolné

27čvc - 28čvc celý den

Žánr: ostatní akcešerm historie akce v přírodě rodina děti soutěže a hry


Nenechte si ujít Festival šermířských skupin sdružení PARIDON
Zámecká terasa a zámecký park
27. - 28. 7. 2019 - 9:00 - 17:00 hod.

Po celý víkend bude probíhat na dvou stanovištích program pro děti i dospělé, pro laiky i pro odbornou šermířskou veřejnost, a to rovnou na dvou stanovištích - v zámeckém parku a na zámecké terase.

Časový program:

ŽEHART - skupina historického šermu vystoupí v sobotu i v neděli ( 27. - 28. 7. 2019) na zámecké terase od 10:00, 11:00 a 14:30 hod.

PETR VYTOPIL - přednáška šermířského mistra letos na téma VÝVOJ ITALSKÉ ŠERMÍŘSKÉ ŠKOLY v sobotu i v neděli od 13:00 hod.

V dopoledních hodinách se rozběhne program na zámecké terase. Zde se opět představí pořádající telčská Ballestra, která letos oslaví 18 let od svého vzniku. Vlastním programem se bude snažit přiblížit veřejnosti výuku šermu dětí a mládeže. Děti i dospělí si budou moci v jednotlivých blocích vyzkoušet vše z náplně místní školy šermu. Největším tahákem zámecké terasy ale jsou tradiční hosté akademie – dvojice výtečných šermířů ze skupiny Žehart, kteří na terase opět budou razit své šermířské heslo – „Rány dávají formu“. Na terase navíc odpoledne proběhne unikátní přednáška o vývoji šermu italské šermířské školy přímo od mistra školy šermu Paridon – Petra Vytopila. 

A zámecký park se letos stane místem nejrůznějších šermířských i jiných workshopů a ukázek. Představí se zde žáci Paridonu – Zdeněk Brýdl, Petr Pistulka, Jan Randl a další. V jednotlivých časových blocích budou moci návštěvníci zhlédnout ukázky bojového šermu i rekonstrukci dobových technik, nahlédnout do dobových šermířských učebnic, prohlédnout si zbraně a šermířské vybavení nebo se dozvědět víc informací o jedinečné turnajové verzi historického šermu - HEMA. Pro děti se chystá žonglérský workshop, k dispozici bude šermířská aréna s bezpečnými zbraněmi a další zajímavé aktivity.

Vstup na zámeckou terasu bude možný i ze zámeckého parku od lukostřelby, ale i z hlavního nádvoří zámku.

V zámeckém park festival bude probíhát v prostorách pro zámeckou terasou.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Telč Akce v obci Telč

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Festival šermířských...

U ProkopůŘásná (6.5 km)

Resort Svatá KateřinaKaliště (16.2 km)

Resort JohankaKamenice nad Lipou (29.8 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?