Výstava: Ivan Langer – Sochobásně v Síti – Jihlava

Výstava: Ivan Langer – Sochobásně v Síti – Jihlava

Adresa:

Jihlava, Křížová 4

Termín: 10.5.2019 5.6.2019
Vstupné:

zdarma

10kvě - 5čer celý den

Žánr: výstavyzdarma


Expozice plastik, které ve 3D ztvárňují poeticko-politické glosy a "šlehy" Ivana Langera. Sochobásně jsou novou uměleckou formou, která v sobě spojuje obsah a formu slov, je koláží sarkasmu i jízlivosti, bolesti, smutku a laskavosti, naděje i pocitu ztracenosti, zkratky i lyrické epičnosti. V Sochobásních jsou zhmotněny nejzásadnější texty a glosy ze stejnojmenné Langerovy knihy.  "SOCHOBÁSNĚ jsou podnětem k zamyšlení, kdo jsme, co si přejeme, kde jsme a kam jdeme. Přejí si zneklidnit, povzbudit, probudit i pobavit," dodává autor.

Výstavu plastik "Sochobásně V Síti" uvádí v Jihlavě galerie hotelu Gustav Mahler, vstup je zdarma. Široká veřejnost bude moci výstavu shlédnout od 10. května do 5. června 2019, vždy v otevíracích hodinách galerie (denně 9.00-17.00 hod.).

Jihlava je v pořadí druhou zastávkou putovní výstavy „Sochobásně v Síti“, která v letošním roce zavítá do celkem 7 lokalit (kromě Jihlavy také do Ostravy, Karlových Varů, Plzně, Brna, Zlína a Prahy).     

Uvedení výstavy v Jihlavě předchází autogramiáda a beseda s Ivanem Langerem ve čtvrtek 9.5. od 16.00 hod. v knihkupectví Kanzelsberger (OC City Park (Hradební 1, Jihlava, vstup zdarma). 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Výstava: Ivan Langer...

Zámek ÚsobíZbilidy (14.6 km)

U ProkopůŘásná (24.6 km)

Resort Svatá KateřinaKaliště (26.9 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?