Café Evropa v regionech – Třebíč: Konec doby plastové?

Café Evropa v regionech – Třebíč: Konec doby plastové?

Adresa:

Třebíč, Kozlovna, Znojemská 29

Termín: 26.2.2019

26únor úterý 16:00

Žánr: ostatní akce


Přijďte s námi posedět v rámci formátu debat Café Evropa v regionech, které pořádá Evropská komise v ČR, Kancelář Evropského parlamentu a EUROPEUM Institute for European Policy ve spolupráci s Europe Direct Jihlava.

Hosty debaty v Třebíči budou: • Ivan Brezina, novinář a kritik enviromentalismu, Mladá fronta DNES • Jan Freidinger, vedoucí kampaně, Greenpeace Česká republika Moderátorem debaty bude Martin Vokálek, EUROPEUM Institute for European Policy.

Na debatě bude dán prostor i Vám divákům a bude k dispozici káva, čaj a drobné občerstvení. Znečištění životního prostředí plasty se stává rok od roku větším problémem, a i přes značnou iniciativu různých organizací se nedaří zamezit poškozování životního prostředí. Plastové odpadky znečišťují nejen světové oceány, ale i naše nejbližší okolí. Na konci října loňského roku hlasoval Evropský parlament o návrhu Evropské komise na redukci nejrozšířenějšího odpadu v oceánech, tedy jednorázových plastových výrobků, jakými jsou například lahve a víčka, nedopalky, tyčinky z vatových čistítek do uší, igelitky, plastové příbory či obaly od chipsů a sladkostí.

Tento návrh byl přijat a od roku 2021 některé z těchto plastů mají být dokonce zakázány úplně, např. plastové příbory, talíře, míchátka a plastové tyčky k balónkům. Zákaz plastového odpadu se však stal také terčem některých kritiků, kteří poukazují například na vysokou energetickou náročnost produkce ekologičtějších náhražek plastových výrobků nebo nemožnost členských států EU řešit globální environmentální problémy. Jaký může mít zákaz některých jednorázových plastů vliv na náš každodenní život? Jak se k tomu postaví společnosti vyrábějící plastové materiály? Jaké jsou hlavní argumenty kritiků zákazu a jsou vůbec opodstatněné? Čím bude třeba nahradit nevhodné materiály?

Budeme se těšit na Vaši účast! 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Třebíč Akce v obci Třebíč

Podobné akce

Naše tipy...

Akce na Jiný den?