Příběhy staré Persie aneb Současná íránská ilustrace

Příběhy staré Persie aneb Současná íránská ilustrace

Termín: 8.2.2019 31.3.2019
Vstupné:

30 Kč, snížené 15 Kč

8úno - 31bře celý den

Žánr: výstavyumění současné umění írán asie ilustrace vysočina východní čechy jarní výstavy


Výstava prezentuje výběr obsahující práce téměř čtyřiceti soudobých íránských umělců, z nichž mnozí z nich získali za svou práci prestižní světová ocenění, mezi nimi například Hoda Haddadi, Ali-Reza Goldouzian či Payman Rahimizadeh.

Tento unikátní projekt shromažďuje poprvé na jednom místě nejlepší díla současných íránských umělců, díky nimž mohou být v jednotlivých ilustracích obdivovány a porovnávány jejich různé umělecké postupy, které vykazují jeden společný rys a tím je přímá či nepřímá návaznost na kulturní tradici staré Persie. Rukopis jednotlivých autorů je velmi různý, vyjadřují se rozličnými výtvarnými technikami, které často různě kombinují. Kromě perské tradice se v nich mísí i západní vlivy včetně moderních technologií, a to vše v tématech, jež prezentují tradiční perské příběhy staré tisíce let i ryze současnou íránskou literaturu pro děti. Ostatně íránská ilustrace již mnoho let boduje na světových ilustrátorských přehlídkách, např. mezinárodního Bienále ilustrací Bratislava (BIB).

Výstava byla již uvedena v Dánsku, Švédsku, Polsku a v loňském roce byla představena v české Plzni. Galerie výtvarného umění v Havlíčkově Brodě je tedy její pátou zastávkou na evropské půdě.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Příběhy staré Persie...

Zámek ÚsobíZbilidy (11.5 km)

Resort ErichŽďár nad Sázavou (22.2 km)

Zámek Žďár nad SázavouŽďár nad Sázavou (26 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?