Bystřické léto

Bystřické léto

Adresa:

Bystřice nad Pernštejnem, Masarykovo náměstí

Termín: 23.6.2018 31.8.2018

23čer - 31srp celý den

Žánr: festival hudba divadlo


Bystřické léto otevře 23. 6. 2018, jak se stalo dobrým zvykem, Divadlo na náměstí v podání ochotnického divadelního spolku Vířina v divadelní hře s názvem Manželství na druhou aneb Barillonova svatba. Jedná se o klasickou francouzskou komedii z pera osvědčeného Georgese Feydeaua. Pokud si vzpomínáte na dřívější vírské inscenace z jeho tvůrčí dílny, jako byl Brouk v hlavě nebo Taková ženská na krku, víte, že se máte nač těšit.

V pátek 29. června, v předvečer hudebního festivalu Pelíšek fest, se můžete v rámci Rozestlání Pelíšku těšit po více než pěti letech na venkovní Balady a romance s podtitulem ROCK for SKAUT. V rámci tohoto benefičního koncertu na podporu stavby nové skautské klubovny vystoupí smyčcový orchestr Něhoslava Kyjovského pod vedením dirigentky Lenky Macháčkové společně s rokovou kapelou složenou výhradně pro tyto účely z matadorů zdejší rockové scény ve složení Lída Zítková – zpěv, Kateřina Vašková – klávesy, Pavel Vanďas Vandírek - basa, zpěv, Milan Slamák Sláma - kytara, zpěv, Franta Mazánek - sólová kytara, Martin Pospíšil – bicí.

Balady všechny zúčastněné dokonale rozpálí na jubilejní jedenáctý ročník hudebního festivalu Pelíšek fest, který odstartuje v sobotu 30. června. A protože jde i o výročí prvního ročníku v nové dekádě, pořadatelé nenechali nic náhodě a vrátili se ke kořenům. Oslovili všechny stávající kapely našeho regionu a tak se můžete těšit na žďárskou hardcorovou formaci D.O.P., stejně tak jako rock popovou skupinu Babyløn. V rytmu funky a reggae vás rozhoupou Ecce Homo, na staré dobré fláky zavzpomínáte s nestárnoucími Kroky a třešničkou na dortu jistě budou stále výraznější a republiku objíždějící punk rockový Rabies. Pro ty, kterým nestačí zdejší scéna, nabízí pořadatelé výjimečné lahůdky v podání skupiny Harlej, Wohnout a Sebastian. Součástí programu bude mnoho atrakcí jak pro dospělé tak i děti. Ve spolupráci s Lezci Vysočiny je připravena mobilní lezecká stěna i jiná lanová zpestření. Samozřejmostí je bohaté a chutné občerstvení s pivem Chotěboř.

Sobotní nakupování 7. července zpříjemní Dopoledne s dechovkou. K poslechu zahraje Zuberská šestka a Dětský dechový orchestr při ZUŠ Bystřice nad Pernštejnem.

Již stabilní místo si v rámci Bystřického léta našlo Revival náměstíčko, které letos proběhne 3. srpna. Pořadatelé opět nenechali nic náhodě a pozvali to nejlepší z české revivalové scény a to Kiss, Motörhead a ZZ Top.

V sobotu 18. srpna proběhne devátý ročník festivalu Folk-country náměstíčko. Hlavním hostem festivalu je skupina Marien či Terakota. Velmi oblíbené jsou však i kapely Bodlo, Choroši, Hovaduo či Melda a spol. Opět nebude chybět ani bystřický matador Laďa Zítka
.
Divadelní ochotníci z Rozsoch jako každoročně uzavřou 31. srpna Bystřické léto akcí Divadlo na náměstí a to novou adaptaci známé a oblíbené pohádky Tajemství staré bambitky.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Bystřické léto

Western - Šiklův Mlýn s.r.oMoravec (8.6 km)

Wellness Hotel MartaTři Studně (15.8 km)

Zámek LetoviceLetovice (22.9 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?