XII. Muzejní noc v Žatci

XII. Muzejní noc v Žatci

Termín: 18.5.2018
Vstupné:

dobrovolné

18květen pátek 17:00

Žánr: festivalypopsoutěždětské


Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci zve na XII. Muzejní noc v pátek 18. května 2018 od 17 do 22 hodin.

Podtitul letošní Muzejní noci zní Hudební rendezvous, protože v hlavní budově muzea probíhá výstava Hudební nástroje v dějinách. Program je vskutku nabitý hudbou. Od 17.00 začne vystoupením Základní umělecké školy Podbořany. Pobavit se můžete při karaoke a děti si přijdou na své výrobou jednoduchých chrastidel s nimiž se v 18.30 hodin pokusíme o samostatné vystoupení. Kromě volných prohlídek již zmiňované výstavy bude probíhat workshop Radka Musila z Kamenického Šenova, jenž ukáže výrobu fujar a koncovek a předvede hru na tyto nástroje. Od 19.00 se v přednáškovém sále muzea představí studenti oddělení bicích nástrojů teplické konzervatoře při hře na marimbu.  

Ve 20.00 vystoupí na muzejní zahradě kapela Mustafo Petra Seidla z Loun. Představíme také hru na theremin a závěr Muzejní noci bude patřit hře na didgeridoo a šamanské bubny v podání Jana Burdy, za doprovodu zpěvu Evy Mikuláškové. V prodeji budou dětské hračky – hudební nástroje Zlatuše Vršatové z Vikletic. Občerstvení zajistí Karel Patrovský, Cukrárna Svěženka z Kralovic a čokoládové pralinky Miluše Procházková.

V pobočce muzea ve Staré papírně je na 18. hodinu připravena vernisáž výstavy Průmysl se představuje veřejnosti, která přiblíží deset zajímavých příkladů průmyslové výroby v západní části Čech. Umožní veřejnosti nahlédnout do regionálních firem, které vytvářejí například hudební nástroje, porcelán, chemické směsi, automobilové komponenty atd. Putovní výstava byla vytvořena díky mezinárodního projektu InduCult2.0 (CE31). Tento projekt je realizován v rámci Programu INTERREG CENTRAL EUROPE, který je spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Křížově vile budou probíhat prohlídky výstavy Háčkované dějiny zemí českých, která přibližuje 26 historických výjevů v podobě háčkovaných postaviček Lenky Bednářové, jež se dostaly do pelhřimovské Knihy rekordů. Vstupné do budov muzea je dobrovolné.

Jako tradičně se do muzejní noci zapojily i další organizace. Základní umělecká škola Žatec ve své budově připravila od 17.00 do 20.00 Noc s hudební múzou - večerní soutěžní akce . Městská knihovna Žatec, dočasně sídlící na nám. Svobody 123, se zapojí s tradičním návštěvním dnem se slevou 50% registračního poplatku pro nové čtenáře a nocováním pro své dětské čtenáře. Od 17.00 do 22.00 můžete vystoupat také na radniční věž a Pivní maják. Galerie Sladovna si připravila prohlídky stálých expozic a nové výstavy žáků ZUŠ Žatec Výlet na Safari. Chmelařské muzeum připravilo dvě komentované prohlídky v 19.00 a ve 21.00, které budou zakončeny shlédnutím Pivovarnického a chmelařského betlému, jenž je zapůjčen Místní akční skupinou Rakovnicko na celou turistickou sezónu 2018. Domovské právo má na sušárně chmele v Kolešovicích a jde o Deset zastavení piva, jehož výrobci jsou řezbář Libor Daenemark z Přílep a hrnčíř Jiří Duchek z Mutějovic.  Prohlídky zde budou zpoplatněny 30,- Kč/ na osobu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Žatec Akce v obci Žatec

Podobné akce

Ubytování v okolí akce XII. Muzejní noc v...

Wellnesshotel BeethovenChomutov (17.3 km)

Restaurace NauticoMost (22 km)

Wellness Hotel HasištejnMísto (24.5 km)