Slavnostní zahájení hlavní sezony v chomutovském zooparku se už roky pojí s dubnovými oslavami Dne Země. Nejinak tomu bude letos, zoopark má již na sobotu 22. dubna pro návštěvníky přichystaný pestrý mix atrakcí. Tradiční a oblíbené stálice v programu doplní i několik novinek.

Jednou z nich bude stánek s ochutnávkou hmyzu. Návštěvníci u něj budou moci zjistit, jak chutnají například jedle upravené larvy potemníka moučného. „Podobné nevšední zážitky jsou v poslední době hodně vyhledávané, proto ho chceme nabídnout i návštěvníkům naší akce,“ říká k zajímavé novince ředitelka zooparku Věra Fryčová.

Centrem oslav bude opět areál dětské zoo s prodejními stánky, nafukovacími atrakcemi a hlavním pódiem. Především děti si tu užijí pohádky v podání nezávislého Divadla 100 opic, od 15 hodin je pak připraven koncert písničkáře Vojtaana, kterého mnozí znají také jako stand-up komika. Jeho rapové songy jistě pobaví i rodiče.

Zábava však na návštěvníky čeká i v dalších koutech areálu. Na statku domácích zvířat budou k vidění ukázky nejrůznějších řemesel, lidé tu budou moci nakouknout pod ruce třeba kováři, přadleně či dráteníkovi. K tomu bude příjemně vyhrávat kapela Meet Your Street, kterou pravidelní návštěvníci zooparku znají již z předchozích akcí. Louku za statkem pak bude mít pro sebe a své dravce vyhrazenou sokolnice Rozárka z Jiříkova.

VÍCE INFORMACÍ ZDE

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Chomutov Akce v obci Chomutov

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Den Země v Zooparku...

Wellnesshotel BeethovenChomutov (1 851 metrů)

Wellness Hotel HasištejnMísto (12 km)

Restaurace NauticoMost (15.8 km)