Tvář krajiny

Tvář krajiny

Adresa:

Ústí nad Labem, Prokopa Diviše 7

Termín: 1.3.2018 20.7.2018

1bře - 20čvc celý den

Žánr: výstavy


Vzájemné prostupnosti mezi přírodou a zásahem člověka, nabízející citlivý pohled na ekologii, se věnuje výstava TVÁŘ KRAJINY. Umělci čerpají témata z přírody jako z místa touhy po kráse a duševním prožitku, odrážejícím se v citlivém ekosystému.

Jak hluboko je v našem myšlení vryta obecně přijímaná představa dělení přírody na užitečnou a neužitečnou? Jak kultivovaně přistupovat ke krajině? Výstava Tvář krajiny chce vzbudit upřímný zájem o konkrétní místa a reálné prožitky s krajinou nejen u nás v ústeckém kraji.

Pro ekologa jako i pro umělce je klíčové zabývat se problematikou sounáležitosti člověka s krajinou ve své komplexnosti. Umělec dnes ve svých dílech sdílí mnohem víc, než jen příjemný dojem z estetického odrazu. Stále dovede uznávat přírodní krásy krajiny a pokud si jich cení, musí zároveň bojovat o jejich prosperitu. Skloubení tísnivého pohledu s vizuálním zázrakem, jehož je příroda schopná, bude v této výstavě pramenit v otázky podstatné pro jedinečnou krajinu s tak silnými kontrasty. Ostře vykrojené zářezy lidské ruky se málokde tolik bijí s pozůstatky původní přírody takovým způsobem jako se tok Labe zapisuje do tváře hor, skal a masivů.  

Výstava představuje nejen umělecká díla, ale díky spolupráci místních sdružení i komunit se pokouší podpořit kultivovaným způsobem potenciál a ochranu okolní krajiny.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Ústí nad Labem Akce v obci Ústí nad Labem

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Tvář krajiny

Restaurace VětrušeÚstí nad Labem (1 065 metrů)

Ubytování DomaTisá (13.5 km)

Wellness Hotel Zlatá LípaDěčín (17.9 km)