Já jsem malý koledníček

Já jsem malý koledníček

Termín: 1.3.2018 8.4.2018
Vstupné:

30,- Kč / 20,- Kč, rodinné 60,- Kč

1bře - 8dub celý den

Žánr: výstavysoutěž


Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci Vás srdečně zve do své pobočky v Křížově vile na zahájení velikonoční výstavy Já jsem malý koledníček…  ve čtvrtek  1. března 2018 od 17:00 hodin.

Sbírka kraslic Regionálního muzea v Žatci se rozrostla nejen o soutěžní kraslice, které byly vystaveny na výstavišti v Lounech v rámci výstavy Dům a zahrada pořádané v dubnu 2017, ale i o přírůstky od jednotlivců. Zajímavé kousky věnovali Petr Bergmann z České Lípy (látkové, patchworkové, háčkované, ovazované), Alena Poláková z Telče (voskový reliéf), Jarmila Adamcová z Vizovic (valašské a vizovické s nápisem, vnorovské, drátované) a Ludmila Dvořáková  z Uherského Hradiště (kostelové a zelové).

K vidění budou etnograficky čisté techniky zdobení - např. voskový reliéf, vosková batika, vyškrabávání, jezerní sítina, slámové či leptané zelovou vodou, ale i techniky originální  - madeirované kraslice, zdobené korálky, malované či vyšívané rybími šupinami a mnohé další. Výstava potrvá do 8. dubna 2018.

Do sbírky muzea, která v současné době čítá na 850 kusů, přispívají malérečky z celé České republiky. Pokud chcete i Vy přispět svými nápaditě zdobenými kraslicemi do muzejní sbírky, můžete je doručit na adresu Regionálního muzea, Husova 678 v Žatci.

Součástí výstavy budou v Křížově vile ukázky zdobení kraslic a pletení pomlázek od 14. – 17. března a dále velikonoční jarmark ve Staré papírně 21. – 24. března 2018.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Já jsem malý...

Wellnesshotel BeethovenChomutov (17 km)

Restaurace NauticoMost (21.8 km)

Wellness Hotel HasištejnMísto (24.3 km)