Milování v přírodě

Milování v přírodě

Termín: 2.2.2018 1.7.2018

2úno - 1čvc celý den

Žánr: výstavy


Výstava „Milování v přírodě“ podává ucelený přehled o způsobech rozmnožování zvířat. Seznámíte se s výhodami a nevýhodami jednotlivých rozmnožovacích strategií a s důvody, které vedly k jejich vzniku.

Jádrem výstavy jsou kvalitní fotografie a sbírkové předměty doplněné rozsáhlým vysvětlujícím textem, který je založen na nejnovějších vědeckých poznatcích. Vysoká je tedy jak informační, tak i estetická hodnota výstavy. Ale aby to nebyla jen informační nuda, je výstava pojata zábavnou formou. Snad i Vás zaujme řada hravých prvků, které mají návštěvníka nejen pobavit, ale zároveň i poučit.

Třeba si můžete v části výstavy věnované námluvám u zvířat sestavit profil svého ideálního partnera. Anebo si na interaktivní obrazovce vyzkoušet výběr partnera podle jeho tváře s následujícím vysvětlením, jaké vlastnosti se na lidských tvářích mohou projevovat. Můžete se zaposlouchat do různých zvířecích písní lásky, nebo můžete určovat, kdo z dvojice zvířat je samec a kdo samice. Pasivnější návštěvníci mohou jen sledovat dvoření u ryb či životní projevy brouků, hlemýžďů a strašilek. Další možností je vyfotit se v kůži lva a lvice nebo zazávodit si s  modely spermií o to, která oplodní vajíčko a zda se tedy narodí chlapeček nebo holčička. Netradičně pojatá architektura výstavy ukryla řadu zvířat podobně jako v přírodě a bude na Vás, zda nakonec všechna z  nich odhalíte.

K dispozici jsou ve výstavním sále i samoobslužné pracovní listy. Celá výstava vznikla v Olomouci, ale pokusili jsme se jí dát i Ústecký rozměr. Například tím, že jednu celou místnost jsme věnovali nedávno zesnulému orangutanovi Ňuňákovi. Další lokální prvky jsou ve výstavě šikovně skryté a bude na pozorných návštěvnících, zda je objeví. Chodba přiléhající k výstavě je vyzdobena fotografickou sérií „Ptactvo Ústecka a Teplicka“ od pana Petra Válka. Veškeré texty jsou dostupné i v angličtině.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Ústí nad Labem Akce v obci Ústí nad Labem

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Milování v přírodě

Restaurace VětrušeÚstí nad Labem (731 metrů)

Ubytování DomaTisá (13.8 km)

Wellness Hotel Zlatá LípaDěčín (18 km)