Jiří Franta / David Böhm / Sbírky jinak

Jiří Franta / David Böhm / Sbírky jinak

Termín: 22.2.2018 15.4.2018

22úno - 15dub celý den

Žánr: výstavy


Umělecká dvojice Jiří Franta – David Böhm působí na české scéně od roku 2006. Během své jedenáctileté spolupráce ovládli již několik stálých expozic renomovaných českých galerií a svými nonkonformními vstupy rozčeřili stojaté vody výstavní galerijní praxe.

V hravé výstavě Půlka kapra, žena ve žlutém, výčep a květiny, která proběhla v roce 2015 v Galerii výtvarného umění v Chebu, se autoři zaměřili na výběr obrazů z depozitáře chebské galerie a jejich svéráznou interpretaci pomocí kresebného média. Zcela jinak si počínali v projektu Za obrazy vytvořeném pro Moravskou galerii v Brně (2016), v němž naopak obrazy ze stálé expozice nahradili svými nástěnnými monochromatickými kresbami.

V roce 2018 v rámci cyklu Pohledy do sbírek přivítá tuto tvůrčí dvojici také stálá expozice Galerie moderního umění v Roudnici nad Labem, jež bude dočasně rozšířena do všech výstavních prostor barokní jízdárny. Jiří Franta (1978), absolvent studia na pražské Akademii výtvarných umění v ateliérech malířství Antonína Střížka a Vladimíra Skrepla, a David Böhm (1982), absolvent ateliéru malířství Vladimíra Skrepla a grafického ateliéru Vladimíra Kokolii, upozorní pomocí svých nonkonformních metod na ideově či výtvarně závažná díla a nastolí otázky po interpretaci umění a jeho vnímání publikem.

Na rozdíl od chebské a brněnské výstavy založené na roli kresby se tentokrát soustředí na různorodé postupy a výtvarná média, jejichž pomocí oživí tradiční schéma stálé expozice. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Jiří Franta / David...

Zoopark ZelčínMělník (16.5 km)

Ubytování u OkořeHolubice (23.8 km)

Restaurace VětrušeÚstí nad Labem (30.1 km)